Home » Local » Pregătiri pentru iarnă! Sistemul centralizat de încălzire din municipiul Vaslui mai are doar 131 de abonați

Pregătiri pentru iarnă! Sistemul centralizat de încălzire din municipiul Vaslui mai are doar 131 de abonați

În anotimpul rece 2022-2023, SC Gosgom Vaslui va livra agent termic pentru 131 de abonați. În prezent, societatea nu are datorii la furnizorii de gaze naturale, energie eletrică etc. și este de recuperat de la populație suma de 8.000 de lei, operațiune care se află în procedurile legale.

În paralel cu furnizarea de încălzire în sistem centralizat, Goscom Vaslui se pregătește și pentru lucrările de deszăpezire și combatere a poleiului din această iarnă. Societatea are în dotare trei tractoare cu lamă, un autogreder, un încărcător, basculante pentru transportul zăpezii.

„În funcție de cantitățile de precipitații vom închiria utilaje de deszăpezire de la agenții economici care le dețin. În ceea ce privește forța de muncă avem la dispoziție 152 de persoane, din care 76 de la sectorul de salubritate etc. De asemenea, am început să refacem stocurile de sare, nisip, zgură, clorură de calciu”, au precizat reprezentanții SC Goscom Vaslui.

Față de anul trecut, societatea a reparat padocul unde se depozitează material antiderapant, a fost montat un bazin de 30 de tone de clorură care este prevăzut cu o pompă pentru încărcare, s-a achiziționat o sărăriță mică pentru împrăștierea materialului antiderapant pe străzile dintre blocuri etc.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*