Home » National » Târgu-Mureș se alătura orașelor din România dotate cu motociclete SMURD de intervenție urbană, achiziționate de Fundatia pentru S.M.U.R.D. cu sprijinul Lidl Romania

Târgu-Mureș se alătura orașelor din România dotate cu motociclete SMURD de intervenție urbană, achiziționate de Fundatia pentru S.M.U.R.D. cu sprijinul Lidl Romania

Încununând încă un succes al programului de dotare a celor mai aglomerate orașe din țară cu motociclete SMURD, două noi motociclete, echipate cu toate dispozitivele medicale necesare acordării extrem de rapide a primului ajutor (defibrilator semi-automat, balon de ventilație, aspirator de secreții și geantă medicală de urgență conținând alte echipamente specifice) au intrat în dotarea ISU Mureș – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al jud. Mureş. De asemenea, motocicletele sunt dotate și cu dispozitive de avertizare sonoră și luminoasă, dar și cu sisteme speciale de comunicații.
Pentru a putea folosi cele două motociclete, nouă paramedici SMURD au beneficiat de cursuri specifice de perfecționare pentru conducerea în condiții periculoase și au primit nouă seturi complete de echipamente de protecție moto, tip vară/iarnă.
Sprijinul financiar oferit de Lidl Romania pentru extinderea acestui proiect în județul Mureș este de aprox. 370.000 RON.
Acest program a fost demarat inițial în București de către Fundația pentru SMURD prin achiziționarea primelor două motociclete cu ajutorul fondurilor strânse în urma unei campanii de redirecționare a 2% din impozitul pe venit către această cauză. Ulterior, cu sprijinul Lidl România și al clienților retailerului, au fost achiziționate încă cinci motociclete pentru București, printr-o investiție de 690.000 de RON, în 2015. Până în prezent au mai fost achiziționate cu sprijinul Lidl încă douăsprezece motociclete pentru orașele Cluj, Timișoara, Iași, Constanța, Brașov, Galați, în valoare totală de 1.800.000 de RON.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*