Home » Local » Tarifele la apă și canal cresc anual până în 2027! Contre dure pe marginea facturilor la apă încărcate cu metri cubi neconsumați

Tarifele la apă și canal cresc anual până în 2027! Contre dure pe marginea facturilor la apă încărcate cu metri cubi neconsumați

de Dănuț CIOBANU 

Conform strategiei de tarifare pentru următorii ani, tarifele practicate de SC Aquavas Vaslui la apă și canal vor crește constant. Mai exact, până în anul 2027, tariful la apă va crește cu procente între 3 – 5%, iar la canalizare creșterile vor si situate între 4 – 25%. Marius Arcăleanu, consilier județean, a spus că noua creștere a prețurilor nu este justificată, atât timp cât apar pe factură metri cubi de apă facturați, dar care nu sunt consumați.

Strategia de tarifare pentru următorii ani va fi aprobată în Adunarea Generală a Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară de Utilități Public pentru Serviciul de Alimentare cu Apă și de Canalizare din municipiile Vaslui, Bârlad, Huși și orașul Negrești – județul Vaslui.

Marius Arcăleanu, consilier județean, a spus că nu i se pare nnormal să fie adoptată o nouă majorare a tarifelor la apă și canal, atât timp cât este o probleme încă nerezolvată.

„Avem facturi încărcate cu metri cubi de apă la consumatori, fără să îi consume. SC Aquavas este administrată neperformant, cu ajutorul dumneavoastră domnule Buzatu. De la anul facturile la apă și canal vor crește din nou, iar vasluienii nu au fost informați de acest lucru. Aquavas și Consiliul Județean Vaslui vă lăudați cu proiecte europene de care să beneficieze vasluienii, dar trebuie să le spuneți că vin și costuri suplimentare”, a spus Arcăleanu.

Consilierul a spus că nu este de acord cu aceste creșteri minime, pentru că ele nu sunt stabilite definitiv și mai pot crește.

„Dacă votăm aceste creșteri minimale să ne asumăm o plafonare a creșeterilor. La Aquavas printr-un managemen neperformant ni se solicită de la an la an creșteri ale prețului la apă și canal”, a adăugat Arcăleanu.

Gabriel Beșleagă, directorul SC Aquavas Vaslui, a spus că performanța ar trebui judecată de consilierii județeni și nu de o singură persoană.

„În viața mea nu am fost pus în fața unei astfel de situații. În viața mea mi-am făcut datoria, dar să fiu jignit și lovit nu mi s-a întâmplat în viața mea. Sunt afirmații care nu au nimic în legătură cu realitatea”, a spus Beșleagă.

Directorul societății de apă și canal a mai precizat că în legătură cu facturile încărcate se spun lucruri nefondate, iar acele persoane care au dovezi în acest sens să se adreseze justiției.

La finalul dezbaterilor din cadrul ședinței ordinare a CJ Vaslui, majoritatea consilierilor județeni a votat proiectul de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentantului Județului Vaslui în Adunarea Generală a Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară de Utilități Publice pentru Serviciul de Alimentare cu Apă și de Canalizare din Municipiile Vaslui, Bârlad, Huși și Orașul Negrești – județul Vaslui.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*