Home » National » Un avion de mici dimensiune s-a prăbușit în Lacul Colibița

Un avion de mici dimensiune s-a prăbușit în Lacul Colibița

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în lacul de acumulare Colibița din Munții Călimani, județul Bistrița-Năsăud. La bord se aflau două persoane. Pilotul a murit, în ciuda eforturilor de resuscitare.

Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionului inconștient, in stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcațiuni. Un pompier paramedic, în timpul liber, aflat pe lac a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic, până la sosirea primelor echipaje de intervenţie.

Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în primă fază, continuate de echipajele ISU Bistriţa-Năsăud, dar a reintrat în stop cardio-respirator, în patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoite să declare decesul la locul solicitării”, a transmis ISU Bistriţa-Năsăud.

Cea de-a două persoană este un cetăţean german, în vârstă de 45 de ani, care a ieșit singur din aeronavă conștient şi stabil, prezentând ușoare leziuni ce nu implică transportul la spital.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: