Home » National » Aproximativ un kilogram de bijuterii posibil din aur, identificate în bagajele unor călători pe Aeroportul Henri Coandă

Aproximativ un kilogram de bijuterii posibil din aur, identificate în bagajele unor călători pe Aeroportul Henri Coandă

Două persoane, cetățeni români, sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă după ce, în bagajele lor, au fost descoperite printre articolele de vestimentație mai multe bijuterii, posibil a fi din aur, în greutate de aproximativ un kilogram.

Fapta s-a înregistrat în data de 26 august 2022, când o echipă comună formată din polițist de frontieră şi lucrător vamal din cadrul PTF Aeroport Henri Coandă a oprit, în baza analizei de risc, pe fluxul de intrare în România, pentru control vamal, două persoane de naționalitate română ce călătoriseră anterior pe ruta Istanbul-București și care se aflau în posesia a doua bagaje de cală, etichetate pe numele uneia dintre ele.

În urma controlului efectuat asupra bagajelor, au fost identificate mai multe bijuterii din material galben, disimulate între articole de vestimentație, cu intenția de a fi sustrase de la control. Astfel, au fost identificate 39 inele, 89 perechi cercei, 73 brățări, 35 lănțișoare, 13 pandative etc, în cantitate totală de aproximativ 1.000 de grame.

Bunurile au fost reținute de organele vamale în vederea efectuării expertizei de specialitate.

În cauză se efectuează cercetări de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, alin. 2, lit. a) din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*