Home » Local » Chiriașii ANL din municipiul Vaslui nu se mai înghesuie să își cumpere apartamente

Chiriașii ANL din municipiul Vaslui nu se mai înghesuie să își cumpere apartamente

Scumpirea creditelor imobiliare acordate de băncile comerciale a diminuat serios dorința vasluienilor de a-și achiziționa apartamentele în care locuiesc cu chirie. Nicu Palade, directorul SC Locativa SRL Vaslui, a precizat că o mare parte din persoanele care erau interesate de achiziționarea apartamentelor din blocurile ANL nu mai solicită informații în acest sens.

„Dobânzile la credite au crescut la 14%, iar oamenii care au vrut să cumpere nu mai întreabă de acest lucru. De când am preluat activitatea am vândut 45 de apartamente. Am sprijint constat această activitate de vânzare a apartamentelor către chiriași”, a spus Nicu Palade.

În prezent se lucrează la stabilirea prețurilor pentru tranzacționarea apartametelor ANL. Pentru acest lucru se ia în considerare perioada de amortizare care la achiziționarea de apartamente este de 40 de ani, iar la stabilirea chiriei de 60 de ani. Dacă calculul se va face pe durata de amortizare de 40 de ani prețurile la apartamente vor fi la fel ca în anii trecuți, iar dacă se ia în considerare varianta cu 60 de ani aceste prețuri la vânzare vor fi mai mari. Spre exemplu, în cursul anului 2020, în Zona Industrială apartamentele ANL aveau o valoare de vânzare de 117.000 de lei.

Reamintim că Primăria Vaslui a finalizat operațiunea de intabulare în cartea funciară a celor trei blocuri ANL din Zona Industrială, inclusiv faza de apartamentare. În condițiile în care operațiunea cadastrală s-a finalizat cele 80 de apartamente pot fi vândute către chiriași.

SC Locativa Vaslui administrează un fond locativ de stat de 277 apartamente, din care 105 sunt apartamente ANL.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: