Home » National » Gazprom reduce livrările de gaze către Engie

Gazprom reduce livrările de gaze către Engie

Compania rusă Gazprom va reduce livrările de gaze către Engie începând de marți, în urma unei dispute legate de contracte, a anunțat compania franceză de utilități, adâncind astfel îngrijorările legate de aprovizionarea cu energie pe timp de iarnă, transmite Reuters.

Europa este deja anunțată că Gazprom va închide gazoductul Nord Stream 1 către Germania între 31 august și 2 septembrie pentru întreținere și există îngrijorarea că Moscova, care a redus deja aprovizionarea gazoductului la doar 20% din capacitate, ar putea intensifica presiunea prin amânarea repornirii.

În comunicatul său, Engie nu a oferit detalii despre natura disputei dintre compania franceză și Gazprom cu privire la aplicarea contractelor.

Livrările Engie de la Gazprom au scăzut deja substanțial de la începutul războiului din Ucraina, în februarie, livrările lunare recente fiind de 1,5 terawați-oră (TWh), a precizat compania de utilități.

„Este foarte clar că Rusia folosește gazul ca pe o armă de război și trebuie să ne pregătim pentru cel mai rău scenariu al unei întreruperi complete a livrărilor”, a declarat ministrul francez pentru Tranziție Energetică, Agnes Pannier-Runacher, la radio France Inter.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: