Home » Local » Transurb Vaslui finalizează programul de transport. Modificările țin cont de cererile călătorilor

Transurb Vaslui finalizează programul de transport. Modificările țin cont de cererile călătorilor

În următoarele săptămâni, reprezentanții Transurb Vaslui vor finaliza noua propunere pentru programul de transport local. Reprezentanții societății au precizat că programul este ajustat în funcție de cererile călătorilor, iar pentru a putea fi implementat acest program trebuie să fie flexibil și să poată fi adaptat cerințelor vasluienilor. Mai exact, se pot fixa traseele, stațiile și alte coordonate, dar programul nu trebuie să fie fix și să nu se poată face unele modoficări atunci cînd este nevoie.

„.Programul stabilit în martie 2022 a fost făcut la momentul nepotrivit, înainte de a se finaliza niște investiții precum taxarea electronică, afișarea în stații etc. Când a fost votat programul de transport s-a subestimat reacția negativă a călătorilor”, a precizat reprezentantul societății de transport local.

Transurb Vaslui transportă lunar circa 60.000 de călători care circulă cu bilete, la care se adaugă 2.500 de persoane cu legitimații, elevi, pensionari etc.

Reamintim că subiectul Transurb continuă să provoace dezbateri aprinse în Consiliul Local Vaslui. Aleșii locali au spus că au primit sute de sesizări de la cetățeni, din cauză că nu există un program de funcționare clar. Mai exact, în stații este un program de transport, iar pe site-ul instituției este un alt program.

 „Mă întreb și eu de ce nu respectați hotărâre privind traseele?! Mi-ați spus că ați intervenit punctual să corectați. Cu ce drept ați intervenit? De ce nu respectați ceea ce s-a stabilit? Monitorizarea o faceți pe caiet și veniți apoi în ședința Consiliului Local și expuneți motivele. În stațiile de autobuz să fie afișat traseul cu orele. Oamenii sunt nemulțumiți! Transportul de călători este reglementat printr-un act normativ”, a spus Vasile Pavăl.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*