Home » National » ASTĂZI este ZIUA LIMBII ROMÂNE!

ASTĂZI este ZIUA LIMBII ROMÂNE!

Începând din anul 2013, Ziua Limbii Române se sărbătoreşte oficial în fiecare an la 31 august în România, Republica Moldova şi în rândul comunităţilor etnice româneşti din afara graniţelor României.
Limba română este una dintre cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, care a reușit să se impună în spațiul lingvistic european prin mesajele sale care au promovat arta, cultura, tradițiile și istoria României.

Conform legii, Ziua Limbii Române poate fi marcată de către autoritățile și instituțiile publice, inclusiv de reprezentanțele diplomatice și institutele culturale ale României, precum și de către alte instituții românești din străinătate, prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific.

În această zi va fi arborat drapelul României, în conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*