Home » Culture » Festival dedicat tinerilor din municipiul Vaslui. Spectacole de teatru și filme, lansate în premieră la eveniment

Festival dedicat tinerilor din municipiul Vaslui. Spectacole de teatru și filme, lansate în premieră la eveniment

În prima jumătate a lunii spetembrie 2022, se va organiza în municipiul Vaslui un festival dedicat tinerilor, care se intitulează „TinFest.eu”. Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, a spus că la nivel european acest an este declarat anul tinerilor, iar pentru organizarea acestui eveniment vor concura mai multe entități administrative și culturale. Este vorba despre Consiliul Județean Vaslui, Primăria Vaslui, Muzeul Județean Vaslui, Biblioteca Județeană Vaslui, Centrul Europe Direct Vaslui, Centrul Județean pentru Conservarea Culturii.

„Vom oferi conținut în care tinerii să fie atât actanți cât și spectatori ai acestor evenimente. Partea noastră are reprezentativitate. Organizăm două spectacole în Sala Studio, realizate de Vlad Gălățeanu, cu un spectacol de poiecție și Mihaela Chiriac o actriță din Bârlad, care lucrează cu 15 tineri din oraș. Suntem în faza de laborator și vom avea premiera cu această ocazie. În Sala Mare a Casei de Cultură Vaslui vor avea loc, de asemenea, două producții teatrale”, a spus Lucian Onciu.

În cadrul festivalului va fi difuzat în premieră și un film, care conține interviurile luate unor tineri din oraș, în contextul în care este în derulare inițiativa tinerilor de a obține statutul de Vaslui – Capitală a Tinerilor în anul 2024.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: