Home » Local » Începe asfaltarea gropilor. Vasile Pavăl: „Să nu vină iarna și să ne prindă cu străzile desfundate!”

Începe asfaltarea gropilor. Vasile Pavăl: „Să nu vină iarna și să ne prindă cu străzile desfundate!”

de Dănuț CIOBANU 

Vasluienii primesc o veste foarte bună de la executantul proiectului de apă și canal. În data de 5 septembrie 2022 va fi finalizat un grafic de refacere a străzilor unde prestatorul a intervenit și se va trece la asfaltare. În ultimele luni, locuitorii municipiului Vaslui au fost extrem de nemulțumiți din cauza că străzile unde s-a lucrat au rămas desfundate și s-a circulat foarte greu.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul care îl creează constrcutorii. Refacerile sunt rămase mult în urmă. Cu data de 5 septembrie vom avea un grafic de asfaltare și vom intra în linie dreaptă cu refacerea carosabilului”, a spus Ticu Bahnariu directorul tehnic SC Aquavas – Sucursala Vaslui.

Referindu-se la problema refacerii carosabilului, Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că primește cele mai mari injurii de la cetățeni pentru modul în care arată orașul. În acest context, edilul a îndemnat operatorul județean de apă și canal să se implice mai mult în informarea vasluienilor privind etapele de derulare ale proiectului de apă și canal.

„Eu sunt vinovat de aceste programe care se derulează în municipiul Vaslui. Să se respecte programul de refacere al străzilor. Eu sper să veniți cu un program clar de asfaltare, să nu vină iarna și să  ne prindă cu străzile desfundate! Să nu vină firma și să spună că nu are una sau alta!”, a  spus Vasile Pavăl.

Primarul a adăugat că sistemul de alimentare cu apă este cel mai important pentru o comunitate.

„S-au modernizat stațiile de tratare și epurare și au fost realizate ale investiții. Probleme mai avem cu capacitatea de înmagazinare a apei care este de 10-12 ore ca și consum. Dacă pompele nu lucrează în zece ore rămânem fără apă și, de aceea, acum facem rezervoare pentru stocare. Au fost înlocuite conductele, lucrare care a condus la reducerea pierderilor”, a mai spus Pavăl.

În cursul lunii septembrie 2018, SC Aquavas a semnat cu SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara contractul de execuție lucrări ”Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații pompare apă uzată în Vaslui”. În total, investiițiile din municipiul Vaslui se ridică la suma de 74 milioane de lei fără TVA. În data de 18 aprilie 2019, SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara a început lucrările din cadrul proiectului în zonele Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc.

La nivelul municipiului Vaslui, lucrările din cadrul proiectului constau în extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 kilometri și extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri. Pe lângă orașul Vaslui, lucrările la sistemul de apă și canal vizează și suburbiile Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: