Home » Administratie » Plângerea administrativă a transportatorilor locali a fost respinsă de CJ Vaslui!

Plângerea administrativă a transportatorilor locali a fost respinsă de CJ Vaslui!

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a respins plângere administrativă prealabilă formulată de mai multe societăți de transport local printre care SC Morandi Logistic SRL, SC Autobuzul SA, SC Mixcod Tur SRL, SC Simtur Service SRL, SC Vasycost SRL etc. Firmele au solicitat revocarea actului normativ aprobat de CJ Vaslui în luna iulie 2022, privind aprobarea studiului de oportunitate, a modalităţii de atribuire a serviciului public de transport judeţean de persoane prin curse regulate şi a documentaţiei de atribuire a contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport judeţean de persoane prin curse regulate pentru perioada 2022- 2032.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a spus că în județul Vaslui sunt în total 42 de transportatori, din care opt au formulat această plângere prealabilă. Autoritățile locale sunt libere să  gestioneze acest domeniu, a adăugat Buzatu, iar prin hotărârea adoptată se propune achiziționarea acestui serviciu pe trasee.

„N-am încălcat nicio lege când am aprobat această hotărâre. Suntem pe o piață liberă și încurajăm concurența. Eu ca inițiator îmi mențin decizia. Până la sfârșitul anului să fie licitate toate traseele, pe o durată de 10 ani”, a spus Dumitru Buzatu.

Liberalii au susținut că această contestație a transportatorilor este valabilă, în condițiile în care o hotărâre a fost modificată fără să aibă la bază un studiu de oportunitate.

„Probabil vor fi contestații și la anul va avea loc licitația. Prin această hotărâre sunt avantajați operatorii care au parcuri vechi de autobuze. Hotărârea a fost luată fără fundament și ar trebui să admitem această contestație”, a spus Liviu Iacob, consilier PNL.

Prin intermediul acestei plângeri către CJ Vaslui, transportatorii locali au solicitat reexaminarea HCJ nr. 129/8 iulie 2022 pentru modificarea şi completarea HCJ nr. 210/2021, în sensul revocării acestui act normativ.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: