Home » Local » Peste 150 de bicicliști și pietoni au fost sancționați de polițiștii de la rutieră!

Peste 150 de bicicliști și pietoni au fost sancționați de polițiștii de la rutieră!

În perioada 14 – 20 noiembrie 2022, polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au acționat pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care încalcă prevederile legale privind limitele de viteză, neacordarea de prioritate pietonilor, conducerea sub influența băuturilor alcoolice, folosirea telefonului mobil și pentru identificarea bicicliștilor și pietonilor care încalcă prevederile legale privind circulația pe drumurile publice.

În cadrul activităților desfășurate pe drumurile publice din județul Vaslui, cei 28 de polițiștii rutieri participanți au verificat peste 675 de vehicule și legitimat peste 850 de persoane. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 604 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 250.393 lei, pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice).

Astfel, 68 sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor și 89 sancțiuni au fost aplicate pietonilor.

De asemenea, au fost reținute 74 de permise de conducere .

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost depășirea limitei legale de viteză – cu peste 70 km/h (9) și depășirea limitei legale de viteză – cu peste 50 km/h (35).

Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a 2 infracțiuni la regimul rutier, respectiv”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” (4) și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”(1).

Sâmbătă, 19 noiembrie 2022, ora 08.23, polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul național DN 24, în localitatea Satu Nou, comuna Muntenii de Sus, județul Vaslui, au surprins cu aparatul radar un autoturism condus de o persoana de sex masculin de 28 de ani, circulând cu viteza de 88 km/h pe limitare de 50 km/h. În urma testării cu aparatul alcoolest, a rezultat o alcoolemie de 0,38 mlg/l in aerul expirat.

De asemenea, sâmbătă, 19 noiembrie 2022, ora 17.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean243, in localitatea Puiesti, au fost oprit in trafic un biciclist care, în urma testarii cu aparatul alcoolest, a rezultat o alcoolemie de 1,59 mlg/l in aerul expirat.

Polițiștii au sancționat contravențional atât conducătorul autoturismului cât și biciclistul.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: