AgriculturaLocal

Comunitățile rurale din județul Vaslui nu duc lipsă de întreprinzători

Pe submăsura M6.2- Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale, la nivelul judeţului Vaslui s-au evaluat un număr de 98 de proiecte. Din totalul dosarelor au fost selectate spre finanţare şi contractate 11 proiecte, în valoare totală de 770.000 euro. La nivel național, submăsura a avut o alocare totală de 50.000.000 euro, sesiune de depunere de proiecte fiind deschisă în perioada 29 octombrie 2021-31 ianuarie 2022.

„Scopul investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este sprijinirea facilitării diversificării prin înființarea și dezvoltarea de microîntreprinderi și întreprinderi mici în sectorul non-agricol din zonele rurale, în vederea unei dezvoltări economice durabile, creării de locuri de muncă și reducerii sărăciei în spațiul rural”, a spus Alin Trifu, directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Vaslui.

Obiectivele submăsurii 6.2 sunt: crearea de noi activități neagricole, în special, pentru fermierii de mici dimensiuni  sau membrii familiilor lor și în general, pentru micii întreprinzători din mediul rural, diversificarea economiei rurale prin creșterea numărului de microîntreprinderi și întreprinderi mici în sectorul non-agricol etc.

Sprijinul financiar nerambursabil acordat prin proiect este de 50.000 euro/proiect pentru proiectele care prevăd activităţi din sfera de servicii, iar pentru activitățile de producție valoarea sprijinului este de 70.000 euro/proiect.

Acest sprijin financiar nerambursabil va fi acordat sub formă de primă în două tranșe astfel: 70% din cuantumul sprijinului după semnarea contractului de finanțare şi 30% din cuantumul sprijinului se va acorda cu condiția implementării corecte a planului de afaceri, fără a depăși 3 ani de la data semnării contractului de finanțare.

(Dănuț CIOBANU)

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button