Home » Administratie » Licitații pentru închirierea tarabelor! Relocarea comercianților din vechiul bazar nu are bază legală

Licitații pentru închirierea tarabelor! Relocarea comercianților din vechiul bazar nu are bază legală

de Dănuț CIOBANU 

Consilierii locali din municipiul Vaslui vor aproba reglamentul privind  organizarea licitaţiilor publice pentru închirierea spaţiilor comerciale din noul bazar. După ce proiectul a fost retras din ședința de luna trecută, a fost organizată o nouă dezbatere publică privind organizarea licitațiilor. Răspunsul autoritățile locale este categoric: Nu există bază legală pentru relocarea comercianților din bazarul vechi!

Consiliul Local (CL) Vaslui are din nou în dezbatare regulamentul privind procedura de organizare şi desfăşurare a licitaţiilor publice pentru închirierea spaţiilor comerciale din noul bazar.

Pentru aprobarea regulamentului, au fost organizate mai multe dezbateri publice la care au luat parte comercianți, reprezentanți ai Primăriei Vaslui, consilieri locali.

În data de 12 iulie 2023 s-a desfăşurat o nouă întâlnire, la care au luat parte doi consilieri şi membrii comisiei. La primul punct al ordinii de zi a şedinţei s-a discutat despre posibilitatea relocării comercianţilor din bazarul vechi, în urma discuţiilor s-a ajuns la concluzia că nu există baza legală.

La al doilea punct s-a discutat propunerea votată în şedinţa trecută cu privire la majorarea la 10 procente a ultimului criteriu, privind experienţa similară în domeniu, pe această temă s-au făcut instant calcule, rezultând în medie o diferenţă între ofertaţi de 295 lei/lună, pentru un spaţiu de 23 de mp, la preţul de pornire a licitaţiei.

La ședința din luna trecută, după ce consilierii locali s-au certat între ei minute în șir, iar comercianții și-au manifestat nemulțimirea față de documentul de licitații, inițiatorul proiectului a retras regulamentul de pe ordinea de zi.

„Era foarte normal cu relocarea celor din vechiul bazar în noul bazar. Poate câștigă doi – trei dintre noi. Noi nu știm nici câți vin la licitații. Dacă noi rămânem toți pe afară, dacă relocarea nu e normală?! Se va face un alt bazar? Ce se va întâmpla cu noi, dacă nu luăm? Să ne trezim peste noapte să stăm acasă cu marfa luată. Am muncit atâția ani într-un loc deținut de Primăria Vaslui”, a spus unul din reprezentanții comercianților.

Valentin Dragomir, consilier PNL, a spus că încă de la începutul proiectului s-a spus că bazarul este al vasluienilor. În acest sens, consilierul a propus un amendament cu scopul susținerii comercianților din vechiul bazar.

„Avem bazar nou și arată foarte bine. Se va face recepția și e foarte bine. Investiția s-a făcut din banii vasluienilor pentru vasluineni. De aceea, propun ca în regulamentul de licitație să fie date 10 puncte celor care au o relație cu Direcția Piețe și Oboare”, a spus consilierul.

Daniel Neacșu, consilier PSD, a fost și mai categoric.

„Propun relocarea celor care își desfășoară activitatea în bazarul vechi, care se va închide. Dacă mai rămân locuri să se facă licitații”, a spus Daniel Neacșu.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*