Home » Local » Avalanșă de audiențe! Vasluienii reclamă problemele de fond funciar și dificultăți la plata unor facturi

Avalanșă de audiențe! Vasluienii reclamă problemele de fond funciar și dificultăți la plata unor facturi

Instituția Prefectului – Județul Vaslui își exprimă angajamentul ferm față de cetățeni și continuă să ofere un dialog deschis și transparent prin intermediul audiențelor oferite de reprezentantul Guvernului în teritoriu. Miercuri,02.08.2023 s-a desfășurat o nouă întâlnire la sediul instituției în care mai mulți cetățeni au venit să își expună problemele cu care se confruntă.

Vrem să subliniem importanța acestor audiențe ca mijloc de comunicare și interacțiune directă între cetățeni și autorități. Oamenii se confruntă cu diverse provocări și probleme, cum ar fi cele de fond funciar, dificultăți în plata unor facturi, nevoia de asistență pentru persoanele cu handicap sau daunele cauzate locuințelor de fenomenele meteorologice din ultima perioadă.

Prin intermediul audiențelor, vasluienii au posibilitatea de a primi informații relevante și de a comunica direct cu reprezentanții administrației publice, astfel încât să găsească soluții legale și eficiente pentru nevoile lor.

În prima jumătate a anului în curs au fost înregistrate 121 de audiențe. Din numărul total al acestira, 70 au avut loc la sediul Instituției Prefectului din Vaslui, 34 la Bârlad, 3 la Huși, 5 la Văleni și 8 la Bunești-Averești.

Din cele 121 de persoane care s-au înscris în audiență, 76 au abordat probleme legate de fondul funciar. Instituția Prefectului – Județul Vaslui acordă o atenție deosebită acestor aspecte și se angajează să faciliteze soluționarea legală și echitabilă a disputelor referitoare la proprietatea funciară.

De asemenea, 25 de persoane au semnalat probleme sociale în cadrul audiențelor, dintre care 13 la Vaslui și 12 la Bârlad. Instituția Prefectului – Județul Vaslui este conștientă de importanța abordării și rezolvării acestor probleme și se implică activ în identificarea de soluții și sprijinirea cetățenilor afectați.

În plus, au fost înregistrate 20 de cazuri diverse, care acoperă o gamă largă de aspecte. Acestea includ probleme cu vecinii sau cu asociațiile de locatari, dificultăți în recepționarea locuințelor, abuzuri comise de funcționari din primării, neînțelegeri cu primarii, probleme legate de taxa de salubritate și contracte de concesiune cu primăriile, precum și furturi nerezolvate.

“ Fiecare situație în parte este tratată cu maximă seriozitate și atât eu cât și colegii mei depunem eforturi pentru a oferi sprijin și soluții prompte în conformitate cu legislația în vigoare.

Îmi doresc ca fiecare persoană care se adresează Instituției Prefectului – Județul Vaslui să plece de la audiență mulțumită și încrezătoare că a fost ascultată și că i s-a indicat calea de urmat pentru a-și rezolva în mod legal problemele semnalate, „a declarat prefectul județului Vaslui , Daniel Onofrei .

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*