Home » Culture » ”POVESTEA TĂCUTELOR PĂPUŞI” la Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad!

”POVESTEA TĂCUTELOR PĂPUŞI” la Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad!

Muzeul ”Vasile Pârvan” din Bârlad lansează o nouă provocare către publicul larg care este invitat la sfârșitul săptămânii în curs să participe la o inedită acțiune. Este vorba despre vernisarea expoziţiei temporare „POVESTEA TĂCUTELOR PĂPUŞI”, care va avea loc duminică, 30 mai, la ora 11, la sediul muzeului din bulevardul Republicii, nr. 235.

”Dedicată în primul rând copiilor, dar şi persoanelor adulte pentru care copilăria a rămas un basm fără sfârşit, expoziţia surprinde diversitatea colecţiei private a doamnei Clementina Trofin, din Bârlad, prezentând publicului o selecţie de aproximativ 200 de obiecte din cele 800 (păpuşi din porţelan, păpuşi cu expresie, arlechini, jucării de pluş, jucării tricotate). Cărţile şi revistele pentru copii din patrimoniul muzeului bârlădean – donate de-a lungul anilor de Marieta Creangă, Ion Hobana, Virgil Chiriac, Mitzura Arghezi, Gica Iuteş şi Virginia Durnea -, alese pentru expunere, întregesc universul copilăriei. Pentru prima dată, o parte din colecţia constituită de doamna Maria Trofin, mama colecţionarei, şi îmbogăţită de fiica acesteia, doamna Clementina Trofin, va bucura ochii şi inima publicului prin intermediul expoziţiei de faţă”, a declarat muzeograful Alina Butnaru, de la Muzeul ”Vasile Pârvan”.

Expoziția se bucură de sprijinul Consiliului Județean Vaslui, iar la vernisarea de duminică va participa ca invitat și poetul şi jurnalistul Mihai Sultana Vicol. Expoziția va fi deschisă publicului zilnic până la finele lunii iunie, la sediul muzeului din bulevardul Republicii, nr. 235 (clădirea care a adăpostit fosta Bancă Agricolă, în imediata vecinătate a Oficiului Poștei Române), accesul fiind permis cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară aflate în vigoare.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: