Home » Agricultura » Bani pentru producătorii de usturoi! 24 de fermieri din județul Vaslui au încasat un ajutor de 329.961 lei

Bani pentru producătorii de usturoi! 24 de fermieri din județul Vaslui au încasat un ajutor de 329.961 lei

În data de 27 decembrie 2023, Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui a decontat suma de 329.961 lei, reprezentând contravaloarea ajutorului de minimis pentru producția de usturoi, celor 24 de producători agricoli locali, declarati eligibili.

„Plățile s-au realizat în baza prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 393/2023 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susținere a producției de usturoi”, precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia”, a precizat Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

Guvernul României a adoptat în ședința din data 4 mai 2023 o hotărâre prin care s-a aprobat schema de ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi, precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia, în anul 2023.

Beneficiarii pot fi producători agricoli persoane fizice, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, producători agricoli persoane juridice.

Cuantumul maxim al ajutorului este de 3.000 euro/ha și se acordă proporțional cu suprafața efectiv cultivată. Pentru a obține sprijinul financiar, beneficiarii trebuie să utilizeze o suprafață cultivată cu usturoi de minim 3.000 mp și să obțină o producție de minim 3 kg usturoi/10 mp.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*