Home » Administratie » Strategia de tineret cu orizontul de timp 2023-2030 intră la vot în Consiliul Local Vaslui

Strategia de tineret cu orizontul de timp 2023-2030 intră la vot în Consiliul Local Vaslui

Consiliul Local Vaslui va aproba în următoarea ședință ordinară strategia de tineret cu orizontul de timp 2023-2030. Documentul va fundamenta şi va ghida activitatea municipalității în domeniul politicilor de tineret pentru următorii ani. De asemenea, strategia de tineret constituie un obiectiv de investiţii, aferent planului de investiţii de la nivel local.

În anul 2023, procentul tinerilor cu vârste cuprinse intre I8 şi 35 de ani din municipiul Vaslui. în totalul populaţiei era de aproximativ 26%.

Strategia urmăreşte îndeplinirea a 8 priorităţi de dezvoltare: Dezvoltare personală; Un Vaslui pentru tineri; Sănătate fizică, mentală şi emoţională; Dezvoltare vocaţională; Antreprenoriatul social ca element important în dezvoltarea comunităţii vasluiene; Crearea contextului de dezvoltare a carierelor accesat de tinerii vasluieni; Participare civică şi iniţiativă; Conştientizarea şi accesarea oportunităţilor deja existente la nivel de municipiu.

Strategia de Tineret a municipiului Vaslui pentru perioada 2023-2030 reprezintă un document cu caracter strategic, ce a fost elaborat în urma unui amplu proces participativ şi consultativ, care a avut rolul de a identifica nevoile reale ale municipiului în ceea ce priveşte tineretul, asigurând totodată o dezvoltare sustenabilă şi echilibrată a acestui sector”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*