Home » Local » Vasul de croazieră Titanic ar putea fi reconstruit și lansat pe traseul pe care s-a scufundat

Vasul de croazieră Titanic ar putea fi reconstruit și lansat pe traseul pe care s-a scufundat

Dramatica poveste a navei de pasageri Titanic, care s-a scufundat în anul 1912 chiar la prima sa cursă, a devenit și mai cunoscută în urma succesului înregistrat de filmul cu același nume, lansat în anul 1997. Lungmetrajul regizat de James Cameron, cu Leonardo DiCaprio și Kate Winslet în rolurile principale, prezintă celebra poveste de dragoste cu final nefericit, care se suprapune tragediei majore provocate de scufundarea vasului de croazieră.

Nu cu mult timp în urmă, la 25 de ani de la premiera filmului Titanic, în cinematografe a fost lansată versiunea 3D a producției care a înregistrat audiențe foarte mari în difuzările repetate pe canale de televiziune din întreaga lume, inclusiv în România. În prezent, a revenit în prim-plan ideea de a transpune nava Titanic din nou în realitate, sub forma proiectului Titanic II, întrerupt în anul 2015.

Miliardarul australian Clive Palmer își propune să reconstruiască nava de croazieră Titanic pe baza planurilor originale, dar folosind tehnologia actuală, astfel încât siguranța să fie de această dată clar superioară. Conform publicației The Guardian, obiectivul este de a realiza o replică la scară 1:1 a Titanicului din anul 1912.

Un plan amânat în două rânduri, acum din nou de actualitate

Noul vas de croazieră va fi desigur o expresie a luxului și a stilului modern. Anterior, proiectul Titanic II a fost suspendat în urma unei dispute legale. Noul anunț este privit cu scepticism, în condițiile în care este practic a treia oară când omul de afaceri australian promite un astfel de plan ambițios. În 2018, spunea că noul Titanic va pleca din port în prima sa călătorie în anul 2022. Situația specială globală din anii 2020 – 2021 a pus din nou proiectul în pauză, a explicat ulterior Palmer.

În ceea ce privește costul realizării vasului de croazieră Titanic II, estimarea se ridică la o valoare cuprinsă între 500 de milioane de dolari și 1 miliard de dolari. Nava ar avea 56.000 de tone, dar dincolo de producția în sine, costurile se referă și la dotările și amenajările moderne, premium – lux. „Este mult mai distractiv să faci Titanicul decât să stai acasă și să îți numeri banii”, a subliniat omul de afaceri de 70 de ani, în cadrul unei conferințe de presă susținute în Portul Sydney.

La momentul actual, nu a fost identificat încă un șantier naval unde să fie începută construcția masivei nave de croazieră, dar Clive Palmer este optimist, spunând că nu va dura prea mult timp până când oamenii își vor putea cumpăra bilete pentru prima călătorie a vasului Titanic II, pe traseul Southampton (UK) – New York (SUA). Estimarea din prezent vizează luna iunie 2027 drept perioadă în care această cursă ar deveni realitate. Unii dintre cei mai buni designeri de vase de croazieră din întreaga lume ar urma să fie implicați în proiect.

Numeroase jocuri online inspirate de povestea Titanic

Succesul răsunător al filmului Titanic a inspirat și alte zone de divertisment, mai ales producătorii de jocuri video. De-a lungul timpului, s-au lansat titluri precum Titanic: Adventure Out of Time (1996, când lungmetrajul lui James Cameron era deja anunțat), 1912 Titanic Mystery (2009), Titanic: Fall Of A Legend (2022), Titanic: Honor and Glory (încă în dezvoltare). Iar universul jocurilor de cazino online include un slot bazat chiar pe filmul Titanic, lansat de compania Bally în anul 2016. Personajele interpretate de Leonardo DiCaprio și Kate Winslet în Titanic apar pe rolele slotului, iar coloana sonoră este de excepție.

Legătura dintre nava Titanic și pacea mondială

Inițiatorul proiectului Titanic II consideră că un demers de o asemenea anvergură ar contribui chiar la starea de pace în lume: „Titanic II este ceva ce ar putea să aducă pacea. Poate fi o navă a păcii între țările lumii. Milioane de oameni au visat să călătorească cu Titanicul, să vadă nava în port și să simtă măreția ei unică. Titanic II va fi nava care va face ca astfel de visuri să devină realitate”.

Rămâne de văzut însă dacă proiectul va fi în cele din urmă finalizat, în condițiile în care anunțarea în mod repetat a unor date de lansare, fără a fi realizat un progres vizibil, a scăzut din credibilitatea ineditei inițiative.

Sursa foto canva.com


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura