Home » Agricultura » Direcția Agricolă Vaslui centralizează informații privind suprafaţa productivǎ de primǎvarǎ în anul 2024

Direcția Agricolă Vaslui centralizează informații privind suprafaţa productivǎ de primǎvarǎ în anul 2024

Ȋn cursul zilelor de 14 și 15 mai 2024, la sediul Direcţiei pentru Agriculturǎ Judeţene (DAJ) Vaslui, au avut loc întrevederi cu reprezentanţi ai autoritǎţilor publice locale cu atribuţii în domeniul agricol.

Scopul principal al acestor întâlniri a fost de a pune la dispoziţia reprezentanţilor primǎriilor materialele necesare și prezentarea procedurii de lucru privind întocmirea cercetǎrii statistice – Suprafaţa productivǎ de primǎvarǎ în anul 2024 (AGR 2A).

„Pe baza informaţiilor colectate de la toţi producǎtorii agricoli, organizaţi în firme comerciale, precum și de la nivelul gospodǎriilor populaţiei și a consiliilor locale, se va întocmi la nivel de judeţ situaţia privind suprafaţa productivǎ de primǎvarǎ în anul 2024. Aceasta va cuprinde o serie de indicatori relevanţi pentru agricultura judeţului, cum ar fi: suprafeţele însǎmânţate pe culturi, suprafaţa ocupatǎ de culturi în teren amenajat pentru irigat, suprafaţa plantaţiilor și numǎrul pomilor, suprafaţa productivǎ de primǎvarǎ calamitatǎ etc.”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

Pe lângǎ aceastǎ temǎ au mai fost în atenţia participanţilor și alte subiecte de interes pentru producǎtorii agricoli, respectiv importanţa asigurǎrii culturilor și/sau plantaţiilor în contextul schimbǎrilor climatice din ultimii ani, procedura privind constatarea și evaluarea pierderilor de producţie cauzatǎ de secetǎ și practica privind modalitatea de constatare și evaluare a pierderilor provocate culturilor agricole de factorii naturali de risc în vederea reducerii impozitului pe norma de venit.

Ȋn același context s-a discutat și despre modalitatea de acordare a despǎgubirilor pentru pagubele și/sau daunele provocate de speciile de faunǎ, de interes cinegetic, conform Legii vânǎtorii nr. 407/2006 și unele mǎsuri de punere în aplicare ale acesteia.

(Dănuț CIOBANU)

         

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*