Home » Local » Sâmbătă, 1 Iunie, Episcopia Hușilor va fi gazdă pentru 2500 de copii proveniți din medii defavorizate

Sâmbătă, 1 Iunie, Episcopia Hușilor va fi gazdă pentru 2500 de copii proveniți din medii defavorizate

A devenit o tradiție ca, de 1 iunie, curtea Catedralei Episcopale din Huși să răsune de glasurile pline de candoare și de voie bună ale celor mici, cu prilejul Zilei internaționale a Copilului.

Și în acest an, cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie, sâmbătă, 1 iunie, Episcopia Hușilor, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși, va fi gazdă bună pentru peste 2500 de copii, proveniți din medii defavorizate, participanți la a VII-a ediție a programului eparhial „Bun venit copilărie!”.

Ediția de anul acesta este intitulată „Dăruind cu bucurie”, și organizatorii se pregătesc pentru a primi 2500 de copii, cu o situație financiară modestă, selectați din cadrul mai multor parohii din cuprinsul Episcopiei Hușilor.

Aceștia vor sosi, în dimineața zilei de 1 iunie 2024, în curtea Catedralei Episcopale, pentru a participa la programul pregătit special pentru ei, între orele 9:00-15:00. Vor fi însoțiți de preoții parohi și de voluntari și vor avea ocazia, pe tot parcursul zilei, să se bucure de activitățile dedicate lor.

Cei mici vor avea parte de o gamă variată de activități, precum ateliere de lucru (pictură, muzică, șah), de joc (tobogane, baloane, carusel), întâlniri cu personaje din desenele animate, face-painting și multe alte surprize.

„1 iunie se apropie, iar noi suntem pregătiți să oferim o zi de bucurie și surprize pentru 2500 de copii din întreg județul Vaslui, sub umbrela evenimentului ,,Bun venit copilărie”.

Ediția din acest an, a VII-a, poartă titlul „Dăruind cu bucurie” – ceea ce este, în același timp, o constatare și un îndemn.

Vrem să le amintim de frumusețea copilăriei, micuților care poartă pe umeri povara prea grea a responsabilităților de adult, celor care cresc în medii defavorizate și se confruntă cu greutăți și multe sacrificii.
Alăturați-vă inițiativei noastre și ajutați-ne să le oferim acestor copii un strop de bucurie, speranță și iubire. Să le creăm amintiri de neuitat din această perioadă specială din viața lor”, este mesajul părintelui consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Dacă doriți să susțineți acest proiect, puteți ajuta:

Contul în Lei: RO43RNCB0261160373430001- deschis la Banca BCR, filiala Huși.
Contul în Euro: RO59RNCB0261160373430004; SWIFT: RNCB RO BU;
Revolut: 0757938531  revolut.me/afilantropiahusi

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura