Home » Administratie » Sume importante virate UAT-urilor din județul Vaslui pentru reabilitarea de drumuri și sisteme de alimentare cu apă

Sume importante virate UAT-urilor din județul Vaslui pentru reabilitarea de drumuri și sisteme de alimentare cu apă

Mai multe UAT-uri din județul Vaslui au primit fonduri de la Ministerul Dezvoltării în vederea decontării facturilor pentru obiective finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny.

Astfel, comuna Dumești a primit pentru decontarea lucrărilor suma de 2.393.550 lei pentru proiectul „Modernizare drumuri de interes local în comuna Dumești, județul Vaslui”, comuna Gârceni a primit suma de 752.722 lei pentru proiectul „Înființare sistem de alimentare cu apă în comuna Gârceni, județul Vaslui”, municipiul Bârlad da primit suma de 1.368.358 lei pentru proiectul „Asfaltare și modernizare străzi în cartierele Munteni și Podeni, municipiul Bârlad, județul Vaslui –  lot 1”, iar comuna Laza a primit 3.708.120 lei pentru proiectul „Reabilitare și modernizare drumuri locale afectate de inundațiile din iunie 2021, în comuna Laza, jud. Vaslui”.

Nu în ultimul rând, comuna Banca a primit suma de 2.136.501 lei pentru proiectul „Înființare sistem de canalizare și stație de epurare în sat Gara Banca, comuna Banca, județul Vaslui”.

La nivel național, Ministerul Dezvoltării a virat suma de 475.802.393 de lei, în vederea decontării facturilor pentru 357 de obiective finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” și prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Astfel, pentru Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, a fost plătită suma de 417.762.221 lei pentru 282 de obiective aflate în execuție, iar pentru Programul Național de Dezvoltare Locală au fost decontate 58.040.172 de lei pentru 75 de proiecte de investiții.

Facturile au fost depuse de beneficiari pentru proiecte care vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, construirea sau refacerea unor poduri, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare și a stațiilor de epurare, precum și înființarea și dezvoltarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale.

(Dănuț CIOBANU)

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura