Home » Local » Amenzi în valoare de 140.000 de lei pentru muncă nedeclarată! 29 de angajatori au fost sancționați

Amenzi în valoare de 140.000 de lei pentru muncă nedeclarată! 29 de angajatori au fost sancționați

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a desfășurat în luna mai în domeniul relațiilor de muncă un număr de 118 controale. Inspecțiile comisarilor de muncă au avut ca obiectiv principal identificarea muncii nedeclarate în toate formele ei.

În urma verificărilor au fost sancționați 29 de angajatori, fiind aplicate 40 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor a fost în valoare de 199.000 de lei. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse 206 de măsuri de intrare în legalitate.

Pentru muncă nedeclarată au fost sancționați un numar de 6 angajatori, fiind identificate 7 persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru persoanele identificate că prestau muncă nedeclarată, angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană, valoarea totală a amenzilor fiind de 140.000 lei.

„Inspectorii de muncă au  desfăşurat în luna mai 2024 activităţi specifice urmărind respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă. Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii”, a explicat Gheorghe Chirvase, inspectorul șef al ITM Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura