Home » Agricultura » Important pentru fermieri! Pentru culturile de primăvară calamitate de secetă primăriile pot fi notificate până în data de 15 august

Important pentru fermieri! Pentru culturile de primăvară calamitate de secetă primăriile pot fi notificate până în data de 15 august

Ministerul Agriculturii a fost modificat calendarul privind evaluarea culturilor afectate de secetă, astfel încât toți fermierii să primească banii pentru despăgubiri, atât pentru culturile de toamnă, cât și pentru cele de primăvară, până la finalizarea însămânțărilor din acest an.

Prin urmare, în data de 26 iulie 2024 a fost publicat ordinul conform căruia termenul pentru notificarea primăriilor a fost decalat cu circa trei luni, de la 15 octombrie la 15 august, în cazul culturilor de primăvară.

Direcțiile agricole vor monitoriza zilnic situația suprafețelor calamitate, iar din comisiile de evaluare a pagubelor vor mai face parte ANIF și AFIR.

„Vă facem cunoscut că în conformitate cu prevederile Ordinului MADR 293/123/2024, fermierii sau utilizatorii de terenuri cu destinație agricolă înscriși în evidențele APIA, ale căror suprafețe au fost calamitate datorită secetei pot depune solicitări pentru despăgubiri la Primăria Dragomirești până la data de 01.08.2024 inclusiv, pentru culturile agricole înființate în toamnă. Pentru celelalte culturi, cererile vor fi depuse până la data de 15.08.2024  inclusiv”, se arată într-un anunț al Primăriei Dragomirești.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*