Home » Sanatate » Atenție la atacurile insectelor! Week-end cu căpușe

Atenție la atacurile insectelor! Week-end cu căpușe

12 persoane din zona Bârladului au fost înțepate de căpușe și albine.

În week-end-ul trecut, opt locuitori din Bârlad și comunele învecinate s-au prezentat la spital după ce au fost mușcați de căpușe. Trebuie spus că aceste insecte pot provoca boala Lyme, cunoscută ca „boala cu 1.000 de fețe”, din cauza varietății mari de simptome. Dacă nu este depistată la timp sau nu e tratată, poate duce la paralizie sau chiar la deces.

„Am înregistrat primele cazuri de persoane mușcate de căpușe din acest an. De vineri după-amiază și duminică seară, au fost examinați opt pacienți mușcați de căpușe. În cazurile în care nu au reușit să-și extragă singuri insectele rămase înfipte sub piele, li s-au extras de către personalul de la Compartimentul de Primire Urgențe, după care au primit tratament corespunzător”, ne-a declarat Adrian Gheorghiu, asistent în cadrul spitalului bârlădean.

Pe lângă cei opt mușcați de căpușe, medicii au acordat îngrijiri și în cazul a patru pacienți înțepați de albine. Aceștia nu au avut nevoie de spitalizare.

12 persoane din zona Bârladului au fost înțepate de căpușe și albine. În week-end-ul trecut, opt locuitori din Bârlad și comunele învecinate s-au prezentat la spital după ce au fost mușcați de căpușe. Trebuie spus că aceste insecte pot provoca boala Lyme, cunoscută ca „boala cu 1.000 de fețe”, din cauza varietății mari de simptome. Dacă nu este depistată la timp sau nu e tratată, poate duce la paralizie sau chiar la deces. „Am înregistrat primele cazuri de persoane mușcate de căpușe din acest an. De vineri după-amiază și duminică seară, au fost examinați opt pacienți mușcați de căpușe. În…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: