Home / Video

Video

Anchetatorii nu au reușit încă să deslușească cauza incendiului  care a devastat casa directorului CEC Vaslui.

Ce anume a provocat incendiul devastator de la sfârșitul săptămânii trecute de la Bârlad, rămâne în continuare un mister. Anchetatorii nu au reușit să elucideze nici în momentul de față cauzele care au dus la izbucnirea acestui incendiu. Comisia de anchetă formată din polițiști și pompieri militari urmează să se deplaseze și în cursul zilei de astăzi (13 iulie) la fața locului pentru o nouă serie de verificări. După cum am mai scris în paginile cotidianului nostru, incendiul a izbucnit vineri după-amiază, la vila lui Adrian Toniță, directorul CEC – Sucursala Vaslui. Acesta locuiește pe strada Vasile Pârvan, în imediata apropiere a socrului său, omul de afaceri Viorel Cațavelea. Pompierii au fost alertați prin 112, în jurul orei 14.37 și au luptat mai bine de două ore cu flăcările. Incendiul a fost localizat și lichidat abia în jurul orei 17.40.

 

 

Primarul Bârladului, învins

În finala pentru jucătorii de nivel 7, disputată duminică în sala de sport a Școlii generale nr. 11 din Bârlad, în cadrul celei de-a IV-a ediție la tenis de câmp, organizată de Primăria Bârlad în colaborare cu Asociația Națională „Tenis Partener”, cu ocazia Zilei Unirii, primarul Constantin Constatinescu a făcut pereche cu Gelu Bejan, un tenismen tânăr, cu o înălțime de aproape doi metri. Experiența primarului și calitățile fizice ale colegului din teren și-au spus cuvântul doar în primul set, câștigat clar cu 6 la 2, în fața unei perechi mixte, formată din Mihaela Munteanu și Vlad Nedelcu.

 

Elevii liceului pedagogic, recital la povilionul „Marcel Guguianu”

Pavilionul Expozițional „Marcel Guguianu” Bârlad a fost gazda unui recital vocal-instrumentală în care s-au prezentat piese celebre din repertoriul internațional.

Cu ocazia Zilelor Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, elevi ai liceului au susținut un recital vocal-intrumental la Pavilionul Expozițional „Marcel Guguianu” Bârlad, iar publicul a putut audia piese atât din repertoriul național, cât și internațional. „Elevii noștri vor avea un recital, într-o prezentare dinamică, din repertoriul componistic clasic și contemporan”, ne-a spus, Maria Cora Condrea, profesor de muzică în cadrul liceului.

 

Turneu de calificare la oină pentru juniori III la Bârlad

Șase echipe din întreaga Moldovă și-au dat întâlnire într-un turneu zonal. În urma acestei competiții județul Vaslui a ieșit câștigător prin școlile gimnaziale Iana și „George Tutoveanu” Bârlad. Sâmbătă, la Bârlad a avut loc turneul zonal de oină destinat juniorilor III, din cadrul proiectului „Și tu poți fi campion la oină”. Evenimentul a avut loc la sala de sport a Școlii Gimnaziale „George Tutoveanu” (nr. 11) Bârlad și este organizat de Asociația Județeană de Oină Vaslui și Sport Club „Cronos” Bârlad, din cadrul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din localitate.

„Votul bârlădenilor este o palmă pe obrazul administrației orașului”

A declarat Corneliu Pleșu, co-președinte interimar la PNL Bârlad. Foștii democrat-liberali au anunțat că-i vor da în judecată pe migratorii politici pentru a-i forța să elibereze funcțiile publice pe care le ocupă grație formațiunilor politice pe care le-au abandonat.

 

Bal și spectacol la “Codreanu”

Pentru prima dată într-un bal organizat de Colegiul Național “Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad a fost și un concurs destinat băieților. Colegiul Național “Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad și-a desemnat, vineri seară, la Cercul Militar Bârlad, cei mai frumoși elevi din clasa a IX-a în una dintre cele mai așteptate petreceri ale liceenilor: Balul bobocilor. În cursa pentru titlul de Miss Boboc și Mister Boboc s-au întrecut șapte eleve, respectiv patru elevi, însă doar Miruna Mihaela Diaconescu și Denis Pancu au impresionat cel mai mult juriul.

 

Episcopia Hușilor, un „SRL” cu mâna întinsă

S-a spart buba în lumea bisericească din județul Vaslui. Pentru prima dată, un preot rupe tăcerea, având curajul să dea în vileag mizeriile de sub covorul Episcopiei Hușilor. Sorin Chirvase, preotul paroh de Biserica Sf. Spiridon din Bârlad, a făcut la finalul slujbei de ieri o spovedanie cutremurătoare în fața a zeci de oameni care au asistat la Liturghia de duminică. Oamenii au avut prilejul de a afla, în premieră din gura unui slujitor al Domnului, cum mai-marii săi au transformat Biserica într-un SRL în care câștigul, banii, avuția – exact ceea ce condamnă Cartea Sfântă – au ajuns literă de lege pentru slujitorii Bisericii Ortodoxe din România. Cum șpaga, interesele, orgoliile sunt, în rândul preoțimii, lucruri la fel de obișnuite ca în oricare cerc mizerabil al societății.

Șoferii bârlădeni, nemulțumiți de limitatoarele de viteză

Mai mulți conducători auto din Bârlad se plâng de prezența limitatoarelor de viteză: sunt prea înalte, prea dese și dispuse alandala. Primăria Bârlad susține că limitatoarele sunt singura soluție pentru a preveni accidentele rutiere și pentru a proteja drumurile și construcțiile.

 

“Paznicul” semaforului

În centrul Bârladului, exact la intrarea în parcul Teatrului “Victor Ion Popa”, trecătorii au uneori ocazia de a vedea… o nevăzută. Năzărosul, așa cum l-am numit noi, este un patruped comunitar de talie mică. Potaia pare să nu se teamă de nimic și sare la toate roțile ce-i trec prin fața ochilor. Așa se face că în ziua când noi l-am întâlnit, făcea mare zarvă prin intersecție, punând gând rău tuturor automobilelor care plecau de la semafor. Deși câinele ìi enerva cumplit pe unii șoferi, erau unii care se arătau amuzați de curajul său. Năzărosul este cunoscut în zonă pentru “ieșirile” sale nervoase, din acest motiv și-a “câștigat” vreo câțiva dușmani, mai ales printre locuitorii din zonă.

 

Spectacol de talente la Balul bobocilor de la Pedagogic

Viitorii dascăli i-au ales pe Miss și pe Mister boboc. Vineri seara, bobocii Liceului Pedagogic ”Ioan Popescu” din Bârlad s-au bucurat pe deplin de primul și cel mai așteptat eveniment din viața de licean: balul bobocilor.

Evenimentul a avut loc într-un club bârlădean și a debutat cu mult-așteptatul concurs Miss boboc. Surpriza evenimentului a fost și faptul că, spre deosebire de alte unități de învățământ, viitorii dascăli și-au ales și un Mister booc. Au participat opt candidați: patru fete și patru băieți.

Concurenții s-au prezentat în perechi, însă au desfășurat problele individual. Au fost aleși drept câștigători elevii Teona Perju și Sergiu Pârnău. Probele concursului au fost interactive și amuzante, concurenții având posibilitatea de a alege între muzică și dans, probe de făcut nod la cravată sau de ambalat cadouri.

 

La mulți ani, maestre Marcel Iorga!

Vasluian prin excelență, compozitorul Marcel Iorga a fost celebrat la Bacău, în cadrul unui festival care-i poartă numele. Ideea onorării antume a unui compozitor îi aparține Ancăi Avădanei, sufletul Concursului de interpretare “Provocarea talentelor”. “Pe orice compozitor bun toată lumea îl respectă și face acțiuni de omagiere abia după ce nu mai este printre noi. De ce nu putem să îi cinstim și să-i repectăm și în timpul vieții?”, se întreabă ea. Aceeași întrebare o lansăm și noi oamenilor de cultură din județul Vaslui.

 

C-așa-i creștinește…

Vasluienii sunt foarte evlavioși. Atât de evlavioși, încât oriunde-i prinde momentul comuniunii cu Hristos, acolo îl marchează. Bunăoară, cetățeanul din acest filmuleț. Aflat la intersecția străzilor Dimitrie Bolintineanu și București, omul a început dintr-o dată să deseneze cruci late, asezonate cu pupături de asfalt. La propriu! Întruchiparea iconografică la care (cel mai probabil) se închina era tocmai hăt, departe, la blocul 403, dar dacă acolo l-a inspirat pe om Bunul și Sfântul Duh… Oamenii, deși cu frică de Dumnezeu și ei, tot se uitau ca la urs, iar vreo doi puști au fost cât pe ce să sune la 112, de teamă că bietul om a decompensat instantaneu sub ochii lor. Pe de altă parte, vreo două dintre babele văduve care scutură același mileu două ore continuu doar pentru a vedea cine cu cine și despre ce mai vorbește, mai-mai că l-ar peți pe bătrânel. Ce-nseamnă, dom’le, o troiță pusă unde trebuie și-o metanie bătută la timpul ei, c-așa-i creștinește…

Video: Ciprian TESLARU

 

Iarna se scoate nămolul, vara sania…

O vară întreagă, locuitorii din zona fostei ICIL Vaslui au trăit cu geamurile închise din cauza mirosurilor pestinențiale produse de râul cel mai murdar din localitate. De acum înainte însă, chiar dacă mirosurile nu mai există din cauza înghețului, oamenii pot sta liniștiți. Autoritățile au decis să elimine definitiv nămolul plin de gunoaie din viața locatarilor de pe strada Podurilor, din municipiul Vaslui. Le sugerăm să se grăbească totuși, ca nu cumva să vină gerurile și să înghețe și excavatoarele, la fel ca mirosul de baltă.

Trei ore de emoții și spectacol pentru elevii din Zorleni

Colegiul Tehnic “Marcel Guguianu” Zorleni și-a desemnat, vineri seara, cea mai frumoasă elevă din clasa a IX-a în unul dintre cele mai așteptate petreceri ale liceenilor: Balul bobocilor. În cursa pentru titlul de Miss Boboc s-au întrecut șase eleve, însă doar una a reușit să impresioneze cel mai mult juriul și audiența: Petronela Samoilă. Atât ea, cât și celelalte cinci aspirante la acest titlu au trebuit să treacă prin mai multe probe. Ele și-au etalat simțurile artistice, eleganța, dar și dicția. Invitați speciali au fost Rose Marie Lanciu – câștigătoare a emisiunii Next Star, DJ Mossano și maestrul de ceremonii Mihai Benea. Spectacolul a fost întregit de alți artiști locali atât din liceu, cât și din afara lui: Adyne, Isabelle, Trupa Splendid, Breath of Winter, Alin Krippton, Parcour Skills și trupa de pantomimă a claselor a XII-a.

Festival legendar la Vaslui

După Festivalul Internațional de Umor “Constantin Tănase” nu a trecut prea mult timp și Casa de Cultură Vaslui a găzduit altul, cu o vechime de peste ani, Festivalul – concurs de muzică ușoară “Constelația Necunoscută”.

O manifestare artistică de tradiție, aflată la ediția a 44-a, “Constelația Necunoscută” a reunit la Vaslui copii talentați din toate colțurile țării, care au parcurs chiar și sute de kilometri pentru a participa și totodată a demonstra că ceea ce știu ei să facă mai bine este să cânte. Astfel, peste 80 de copii participanți, mai mulți decât în ediția precedentă, împărțiți pe șase categorii de vârstă – 5-8 ani, 9-11 ani, 12-15 ani, 16-19 ani, seniori – peste 20 de ani și grupuri – au pășit cu emoții în sală, așteptându-și fiecare rândul.

La finalul festivalului, juriul de excepție, din care a făcut parte și colegul nostru Alex Sava, a hotărât că marele trofeu al festivalului îl merită Cristian Prăjescu din Roman. Au mai fost acordate și alte premii pe categorii de vârstă, din Vaslui remarcându-se Alexandra Popa care a obținut premiul I la categoria 16-19 ani și Daria Crețu care a obținut locul I la categoria 9-11 ani.

Turneul cartierelor și-a desemnat cele mai bune echipe

Sâmbătă, în ciuda ploii și a terenului greu practicabil, amatori de fotbal din Bârlad au făcut tot posibilul pentru a ieși câștigători. Astfel, au fost meciuri care s-au desfășurat de o singură parte a terenului, cum ar fi Sporting Bârlad – Aleea Parc (10-0) și Centaur – Gară (6-0). Celelalte meciuri au fost mult mai disputate. Phoenix – Capșa s-a terminat 0-0 (6-5 după penaltiuri), după un meci în care ambele echipele s-au apropiat cu greu de poarta adversă.

Participare peste așteptări la cross

Ieri (sâmbătă, 18 octombrie – n.r.), a avut loc prima ediție a concursului de cros rezervat elevilor. Acesta s-a desfășurat pe pista de atletism al Clubuui Sportiv școlar (CSS) Bârlad, în cadrul proiectului educațional “Sportul nu are vârstă”, coordonat de Carmen Bighiu, profesor de educație fizică și sport la Școala nr. 8 ”Episcop Iacov Antonovici” Bârlad.

“Spitalul Bârlad este în agonie”

Ștefan Constantinciu și-a încheiat mandatul de manager al Spitalului de Urgență “Elena Beldiman” cu o conferință de presă, în care a recunoscut fățiș că plecarea sa a fost forțată de refuzul primarului Constantin Constantinescu de a ajuta spitalul să iasă din criză. Fostul manager consideră că spitalul este la un pas de a intra în blocaj, ceea ce va duce inevitabil la paralizarea actului medical. El spune că, deși oficialii tac, unul dintre pericolele iminente care amenință țara este virusul Ebola, în fața căruia, din cauza faptului că spitalul nu are forța financiară de a-și constitui o celulă de criză, bârlădenii ar putea deveni victime fără șanse. Constantinciu spune că situația ar scăpa complet de sub control dacă primarul va reuși, așa cum a declarat că intenționează, să îi ia spitalului statutul de unitate de urgență.

Concurs de biciclete, luat prea în serios

Prima ediție a concursului de biciclete organizat de Rulmenți SA Bârlad, pe 5 octombrie, s-a bucurat de un success imens.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com