Home » Invatamant » Un bârlădean va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Informatică!

Un bârlădean va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Informatică!

de Răzvan CĂLIN

La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Informatică țara noastră va fi reprezentată de un tânăr bârlădean: Alexandru Ionașcu, elev în clasa a XII-a A la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”. Concursul va fi găzduit de România și se va disputa la București, în luna august.

”Alex s-a înscris la această olimpiadă și va participa cu proiectul ”Noriy.net”, o aplicație destinată securizării navigării pe web. Este un proiect ambițios, complex, care credem noi că ne va îndreptăți să ne înscriem în cursa pentru câștigarea unei medalii”, ne-a declarat profesorul Vlad Giurcanu, îndrumătorul de proiect al lui Alexandru Ionașcu.

Aplicația Noriy a mai câștigat anul acesta o mențiune pentru inovativitate la concursul ”Project Blue Challenge”, organizat de Microsoft.

de Răzvan CĂLIN La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Informatică țara noastră va fi reprezentată de un tânăr bârlădean: Alexandru Ionașcu, elev în clasa a XII-a A la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”. Concursul va fi găzduit de România și se va disputa la București, în luna august. ”Alex s-a înscris la această olimpiadă și va participa cu proiectul ”Noriy.net”, o aplicație destinată securizării navigării pe web. Este un proiect ambițios, complex, care credem noi că ne va îndreptăți să ne înscriem în cursa pentru câștigarea unei medalii”, ne-a declarat profesorul Vlad Giurcanu, îndrumătorul de proiect al…

Review Overview

User Rating: 4.7 ( 1 votes)

About Razvan Calin

2 comments

  1. Proiectul oricum e de kkt pentru market …. dar ok pentru un pusti de clasa a 12 … aveam pretentii mai mari de la codrenisti

  2. Selectarea lotului pt IOI (olimpiada international de informatica) nu a avut loc inca !
    S-a ales, pana in acest moment, doar Lotul Largit , adica primii 20 elevi din tara. Din acestia urmeaza sa se aleaga lotul pt IOI. Autorul articolului face o mare confuzie,elevul mentionat (si pt care am tot respectul) nu face parte din Lotul Largit, asa ca mai bine ar fi sa ne informam si dupa aia….