Home / Administratie / Facilități pentru șoferii amendați

Facilități pentru șoferii amendați

de Marian MOCANU

Conform unui proiect de lege inițiat de guvern, șoferii nu vor mai fi puși pe drumuri pentru a face dovada plații amenzii. Mai mult, aceștia vor beneficia de o reducere a amenzii cu 50% dacă vor plăti în termen de 15 zile, nu 48 ore ca până acum.

Guvernul a transmis Parlamentului spre aprobare un proiect de lege care vizeaza eficientizarea plații amenzilor rutiere. Conform documentului, guvernanții au cerut crearea unui sistem informatic care sa ofere informații in timp real despre achitarea amenzilor. Astfel, șoferii nu vor mai fi nevoiți să prezinte dovada plății amenzii, deplasându-se cu chitanța la serviciile fiscale ale primăriilor.

Dacă proiectul de lege va fi aprobat, amenzile rutiere vor putea fi achitate în numerar la orice unitate a Trezoreriei Statului sau la administrațiile de taxe locale, indiferent de localitatea de domiciliu a șoferilor sancționați. Banii vor ajunge într-un cont unic al Trezoreriei, notificarea plății de către instituțiile abilitate făcându-se imediat.

Astfel, șoferii care au fost amendați contravențional nu vor mai trebui să se deplaseze cu chitanța pentru a face dovada plății.

O altă prevedere respectivului act normativ este că șoferii vor putea beneficia de scutirea a jumătate din amendă dacă fac plata în termen de 15 zile, și nu în 48 de ore cum este în prezent. Legea va putea fi aplicată și pentru alte amenzi contravenționale date de alte instituții cu drept de control pe drumurile publice, cum ar fi CNADR sau ARR.

de Marian MOCANU Conform unui proiect de lege inițiat de guvern, șoferii nu vor mai fi puși pe drumuri pentru a face dovada plații amenzii. Mai mult, aceștia vor beneficia de o reducere a amenzii cu 50% dacă vor plăti în termen de 15 zile, nu 48 ore ca până acum. Guvernul a transmis Parlamentului spre aprobare un proiect de lege care vizeaza eficientizarea plații amenzilor rutiere. Conform documentului, guvernanții au cerut crearea unui sistem informatic care sa ofere informații in timp real despre achitarea amenzilor. Astfel, șoferii nu vor mai fi nevoiți să prezinte dovada plății amenzii, deplasându-se cu…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Pandemia de coronavirus în județul Vaslui: 175 persoane în carantină; 3.632 persoane în izolare la domiciliu

de Dănuț CIOBANU  În data de 29 martie 2020, ...

Somaj tehnic: Etapele pe care trebuie să le parcurgă angajatorii

Agenția Județeană pentru Ocuparea Fortei de Muncă (AJOFM) Vaslui ...

A știut Boroș de decizia luată de Minister de transformare a spitalului din Bârlad in spital suport de tratare a pacientilor cu Covid-19?

Comunicat de presa     Deputat Adrian Solomon Organizatia ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: