Home » Social » Strategii pentru binele beneficiarilor din centrele DGASPC

Strategii pentru binele beneficiarilor din centrele DGASPC

de Roxana NĂSTASĂ

Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, Ionel Armeanu Ștefănică, vrea ca numărul de beneficiari din centrele pentru persoane adulte cu handicap să fie redus în așa fel încât cei care își duc traiul acolo să se poată simți ca într-o familie.

 Directorul DGSAPC Vaslui a prezentat, ieri, strategia pe termen mediu în privința asistenței sociale din județ, precinzând că ar fi ideal ca centrele mari să meargă spre conceptul de locuințe protejate și acolo să fie doar persoanele care au nevoie de îngrijire medicală permanentă, astfel încât să nu mai existe niciun centru care să depășească 40-50 de persoane.

 „Pentru bătrâni ne dorim ca în perioada care urmează să avem spații în care să își poată aranja în așa fel lucrurile personale, încât să le putem reconstitui atmosfera din propria familie. Ne dorim să avem cât mai puține intrări în sistem și împreună cu consiliile locale să determinăm familiile care au persoane bătrâne sau cu handicap să le îngrijească acasă, iar noi să venim în completare cu servicii care să ajute familia să depășească anumite momente de criză, cum sunt serviciile RESPIRO”, a declarat Ionel Armeanu Ștefănică.

 Directorul susține, în același timp, că locuințele protejate care există acum în județ trebuie să capete o autonomie cât mai mare, astfel încât tinerii care locuiesc în ele să învețe să-și gestioneze cât mai bine problemele singuri.

de Roxana NĂSTASĂ Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, Ionel Armeanu Ștefănică, vrea ca numărul de beneficiari din centrele pentru persoane adulte cu handicap să fie redus în așa fel încât cei care își duc traiul acolo să se poată simți ca într-o familie.  Directorul DGSAPC Vaslui a prezentat, ieri, strategia pe termen mediu în privința asistenței sociale din județ, precinzând că ar fi ideal ca centrele mari să meargă spre conceptul de locuințe protejate și acolo să fie doar persoanele care au nevoie de îngrijire medicală permanentă, astfel încât să nu mai existe niciun…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: