Home » Invatamant » Elevii bârlădeni au obținut rezultate frumoase la Olimpiada Națională de Meșteșuguri

Elevii bârlădeni au obținut rezultate frumoase la Olimpiada Națională de Meșteșuguri

de Mihaela NICULESCU

Reprezentanții județului Vaslui s-au întors cu premii importante de la o competiție valoroasă de creație populară.

În perioada 29 iulie – 2 august, la Sibiu, s-a desfășurat Olimpiada Națională de Meșteșuguri. Reprezentanții județului Vaslui, trei elevi bârlădeni, s-au întors cu trei premii II. Corina Coatu și Iustina Mocanu (ambele de 17 ani), eleve ale Liceului Pedagogic „Ioan Popescu”, au obținut câte un premiu II la icoana pe sticlă, iar elevul Mihail Timofti (17 ani), membru al Cercului de artă populară, de la Clubul Copiilor „Spiru Haret” din Bârlad, de asemenea, s-a clasat pe locul al doilea, dar la icoană pe vatră.
„Este a șasea participare a elevilor coordonați de mine, la Olimpiada de Națională de Meșteșuguri și munca lor a fost răsplătită. Mihail Timofti este realmente pasionat de ceea ce face, și cred că, pe viitor, va reuși să se claseze pe primul loc. Merită”, ne-a declarat meșterul popular Dan Horgan, coordonatorul Cercului de artă populară din cadrul Clubului Copiilor „Spiru Haret”.
Olimpiada Națională de Meșteșuguri de la Sibiu, ajunsă la a XX-a ediție, a reunit cei mai talentați elevi pasionați de arta populară tradițională. Au fost realizate lucrări de pictură pe lemn, sticlă, cioplituri, icoane pe sticlă și icoane de vatră.

de Mihaela NICULESCU Reprezentanții județului Vaslui s-au întors cu premii importante de la o competiție valoroasă de creație populară. În perioada 29 iulie – 2 august, la Sibiu, s-a desfășurat Olimpiada Națională de Meșteșuguri. Reprezentanții județului Vaslui, trei elevi bârlădeni, s-au întors cu trei premii II. Corina Coatu și Iustina Mocanu (ambele de 17 ani), eleve ale Liceului Pedagogic „Ioan Popescu”, au obținut câte un premiu II la icoana pe sticlă, iar elevul Mihail Timofti (17 ani), membru al Cercului de artă populară, de la Clubul Copiilor „Spiru Haret” din Bârlad, de asemenea, s-a clasat pe locul al doilea, dar la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: