Home » Social » ExpoZoo Agroind – a XIV-a ediție

ExpoZoo Agroind – a XIV-a ediție

de Marian MOCANU

În perioada 5 – 8 septembrie se va desfășura cea de-a XIV-a ediție a Expo Zoo Agroind, cea mai mare manifestare de profil din Moldova. La acestă ediție sunt așteptați să participe peste 70 de crescători de ovine și bovine de rasă din întreaga Moldovă, alături de crescători de cai, găini, porci, câini sau alte animale de curte. Nu vor lipsi nici producătorii prestigiu de produse tradiționale, ori distribuitorii de utilaje agricole destinate zootehniei. La deschiderea manifestării, care va avea loc sâmbătă, 5 septemrbie, ora 10, sunt așteptați să participe, pe lângă oficiali ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și parlșamentarii moldoveni membri ai comisiilor pentru agricultură din cadrul Parlamentului României.

Cu o întârziere de un an, datorată apariției, în august 2014, a unui focar a bolii limbii albastre pe teritoriul județului Vaslui, în perioada 5 – 8 septembrie, la pavilionul expozițional OARZ Vaslui, va avea loc cea de-a XIV-a ediție a uneia dintre cele mai imprortante manifestări din domeniul zootehnic, Expo Zoo Agroind 2015. Manifestare organizată în premieră în acest an de către Asociația Crescătorilor de Ovine Ovis Mold Vaslui, Expo Zoo Agroind 2015 se anunță a fi una dintre cele mai de succes ediții, atât din punct de vedere a numărului de crescători de animale din zona Moldovei care vor fi prezenți, cât și a animalelor care vor putea fi admirate de public.

Vizitatorii vor putea să viziteze nu mai puțin de 70 de standuri ale crescătorilor de ovine și bovine din Vaslui, Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău sau Galați, fiind invitați chiar și crescători de ovine din republica moldova, care îmnsă, până la această oră, nu și-au confirma prezența.

Vor fi expuse nu mai puțin de 200 de ovine din cele mai performante rase, caracul, țurcană, merinos etc, dar și circa 70 de bovine de rase de lapte sau carne ale unor producători de renume. Nu vor lipsi nici exemplare de cai de rasă, așa cum nu vor lipsi de la această ediție nici crescătorii de păsări, incluisv de struți, de câini de rasă, ori alte animale domestice.

„Expo Zoo Agroind 2015 este și manifestare intrată deja în calendarul expozițiilor importante din Moldova și din țară. Dat fiind faptul că, ca număr de membri, asociația crescătorilor de ovine Ovis Mold Vaslui este a doua din țară, iar ca număr de animale de rasă recunoscută, ne situăm, la fel, pe poziții fruntașe la nivel național, nu se putea să nu continuăm tradiția acestei manifestări, întreruptă anul trecut din motive independente de noi. sunt sigur că manifestarea din acest an va fi una dintre cele mai importante, atât datorită prezenței crescătorilor de animale, cât și a exemplarelor care vor fi prezentate cu această ocazie. Invităm nu doar publicul vasluian, cât mai ales crescătorii de animale din județ sau din regiune să viziteze standurile Expo Zoo Agroind 2015, acesta fiind un prilej foarte bun de a face schimburi de experiență și, de ce nu, chiar de material genetic de cea mai bună calitate!”, a declarat Ion Agafiței, președintele asociației Ovis Mold Vaslui, organizatorul manifestării.

Trebuie spus că, pe lângă standurile cu animale de rasă, la manifestare vor participa și producători de prestigiu de produse tradiționale din zona Moldovei, dar și producători de utilaje agricole. Nu a fost uitată nici latura artistică, duminică și luni urmând a concerta Rapsodia Vasluiului și Fanfara de la Valea Mare. Marți, 8 septembrie, urmează a se face premierea celor mai frumoase exemplare de animale expuse la Expo Zoo Agroind 2015 și a crescătorilor de animale cu rezultate deosebite în acest an.

de Marian MOCANU În perioada 5 - 8 septembrie se va desfășura cea de-a XIV-a ediție a Expo Zoo Agroind, cea mai mare manifestare de profil din Moldova. La acestă ediție sunt așteptați să participe peste 70 de crescători de ovine și bovine de rasă din întreaga Moldovă, alături de crescători de cai, găini, porci, câini sau alte animale de curte. Nu vor lipsi nici producătorii prestigiu de produse tradiționale, ori distribuitorii de utilaje agricole destinate zootehniei. La deschiderea manifestării, care va avea loc sâmbătă, 5 septemrbie, ora 10, sunt așteptați să participe, pe lângă oficiali ai Ministerului Agriculturii și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile