Home » Invatamant » Trei elevi vasluieni, pe podiumul Olimpiadei naționale la limba rusă, după ce au fost pregătiți de o profesoară din Bârlad care a fâcut special naveta în acest sens

Trei elevi vasluieni, pe podiumul Olimpiadei naționale la limba rusă, după ce au fost pregătiți de o profesoară din Bârlad care a fâcut special naveta în acest sens

de Marian MOCANU

Trei elevi ai Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui au obținut rezultate notabile la faza națională a Olimpiadei la limba rusă, desfășurată zilele trecute la Slobozia. Performanța este cu atât mai demnă de apreciere, cu cât elevii sunt pregătiți o inimoasă profesoară din Bârlad, Eugenia Crețianu, care a făcut naveta special în acest sens.

În luna septembrie a anului trecut, în cadrul Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui au fost puse bazele Clubului de Limba Rusă, sub îndrumarea unei inimoase profesoare, Eugenia Crețanu, titulară la Școala Gimnazială „Vasile Pârvan” din Bârlad. Aceasta a făcut naveta între Vaslui și Bârlad pentru a pregăti liceenii, iar munca i-a fost răsplătită prin rezultatele de excepție obținute de elevii săi.

Din rândul tinerilor care au ales să frecventeze “Clubul de limba rusă”, s-au remarcat, prin asiduitate și talent, trei elevi ai liceului vasluian: Paul Alexandru Răileanu, Andrei Arsene (elevi în clasa a X-a C, profil Științele naturii – bilingv franceză) și Radu Neacșu (elev în clasa a IX-a D, profil Științe sociale – bilingv franceză). Cei trei s-au distins prin rezultate foarte bune la Olimpiada de limba rusă, calificându-se la etapa superioară, organizată anul acesta în perioada 17 – 20 aprilie, la Slobozia, în județul Ialomița.

În ciuda unei concurențe acerbe a elevilor de la licee și colegii din întreaga țară, tinerii vasluieni au dat încă odată dovada valorii, obținând poziții fruntașe. Astfel, Paul Alexandru Răileanu a fost clasat primul la clasa a X-a, categoria I, nivel A1, fiind evaluat cu 172,50 de puncte și primind premiul al II-lea, urmat fiind de colegul său, Andrei Arsene, Premiul al III-lea, obținut cu 154 de puncte, în vreme ce Radu Neacșu, a obținut tot premiul al III-lea al competiției, cu 122 de puncte. Mai mult, Paul Neacșu a fost propus pentru a fi component al lotului reprezentativ, cu care România ar urma să participe la etapa internațională a olimpiadei.

About Simona Vasile

One comment

  1. Se mai face limba rusa ?
    mai sunt asa profesori ?
    S-a dat de munca la asa profesori ?

    Veniti in secolul 21 , au trecut 27 de ani de la revolutie !!!

%d blogeri au apreciat: