Home » Administratie » Municipiul Vaslui, în primele trei reședințe de județ din România cu cele mai neavantajoase costuri ale vieții

Municipiul Vaslui, în primele trei reședințe de județ din România cu cele mai neavantajoase costuri ale vieții

Municipiul Vaslui este între primele trei orașe reședință de județ din România cu cele mai neavantajoase costuri ale vieții, arată un studiu realizat de un portal imobiliar. Cercetarea a analizat percepția pe care o au românii cu privire la costul vieții din orașul și cartierul în care trăiesc raportat la veniturile pe care le obțin.

Costurile vieții în municipiul Vaslui sunt printre cele mai ridicate din țară. Cel puțin așa arată un studiu realizat, în ultima lună, de un important portal imobiliar și o agenție de cercetare din România. Astfel, vasluienii au declarat că trăiesc cel mai greu cu banii pe care-i câștigă, după reședințele de județ Reșița și Alexandria.

În ceea ce privește situația pe cartiere, zona Deal din orașul nostru se află pe locul șapte la nivel național, iar zona Spital pe poziția a 20-a.

La polul opus, cel mai avantajos municipiu reședință de județ din punct de vedere al costului vieții este Brașovul, urmat de Cluj-Napoca și Oradea. Pe regiuni, Transilvania conduce la acest capitol, în timp ce Moldova noastră este, evident, pe ultimul loc în țară dintre cele nouă zone istorice în care s-au făcut studiile.

Percepția asupra costului general al vieții este cea de-a doua tema a studiului amplu realizat de portalul de imobiliare și agenția de cercetare în cauză, intitulat „Orașele și cartiere din Romania”, ce se va desfășura până la finele acestui an. Până în prezent, 125.966 de români au răspuns chestionarului. În fiecare lună, sunt analizate răspunsurile oferite de români pe diferite capitole, precum accesul la instituțiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curățenia și zgomotul din mediul urban, spațiile verzi sau accesul la instituțiile educaționale.

La prima temă la care au răspuns românii până acum, cea legată de siguranța din orașe, Vasluiul a ieșit pe locul IV din coada clasamentului, fiind ”întrecut” doar de Piatra Neamț, Galați și Reșița. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: