Home » Invatamant » Șefa de promoție de la Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Bârlad, admisă fără concurs, cu cazare gratuită și bursă de merit la Universitatea de Vest din Timișoara

Șefa de promoție de la Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Bârlad, admisă fără concurs, cu cazare gratuită și bursă de merit la Universitatea de Vest din Timișoara

de Mihaela NICULESCU

„Recomand cu căldură Liceul Tehnologic «Petru Rareș» din Bârlad pentru că este o unitate de învățământ care oferă posibilitatea elevilor de a obține o calificare într-un timp relativ scurt, dar și de a dobândi cunoștințe temeinice pentru a-și putea continua studiile într-o instituție de învățământ superior. Astfel de licee cred că sunt cele mai potrivite în contextul socio-economic actual”, iată cartea de vizită făcută acestei unități de învățământ de nimeni altcineva decât cel mai bun elev al promoției 2017.

Ana-Maria Arsene a absolvit liceul cu media generală 9,62, la profilul tehnician în gastronomie. Merituoasa elevă s-a născut în satul Dinga, comuna Costești, județul Vaslui și a urmat școala gimnazială în comuna natală. A ales apoi să frecventeze Liceul Tehnologic din Bârlad și încă din clasa a IX-a a știut ce fel de viitor își dorește, iar pentru asta a făcut tot posibilul să ajungă la obiectivele propuse.

În spatele unui șir de note maxime au stat ascunse multe ore de studiu, sârguință, dar și profesionalismul cadrelor didactice. Chiar din timpul primilor ani de liceu, am dorit să particip la diverse olimpiade. Am considerat că așa îmi pot dezvolta capacitatea intelectuală și nu doar frecventând orele de curs obligatorii. Munca individuală nu a rămas nerăsplătită. Sunt mândră că am reușit să obțin două premii – un loc I și un loc II la etapa națională de a Olimpiadei de Turism și alimentație. Țin să le mulțumesc cadrelor didactice care m-au susținut în evoluția mea, inclusiv domnului profesor Ionel Pasat, dirigintele clasei”, ne-a mărturisit Ana-Maria Arsene.

Cu bagajul de cunoștințe acumulate în liceu și cu dorința de a-și forma o carieră, șefa de promoție de la Liceul „Petru Rareș” își va continua studiile la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Inițial, a vrut să urmeze medicina, dar nu a găsit nicio facultate cu acest profil care să ofere anumite avantaje olimpicilor, așa că a decis să urmeze facultatea de la Timișoara, care admis-o pe un loc fără taxă, i-a oferit cazare gratuită și o bursă de 500 de lei.

Ana-Maria recunoaște că a făcut alegerea cea mai potrivită atunci când s-a înscris la Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Bârlad. Alături de partea teoretică, a contat enorm în pregătirea ei aplicarea în practică a cunoștințelor dobândite. Din păcate, puține licee din România oferă posibilitatea elevilor de a aplica ceea ce au învățat teoretic, de aceea, elevii Liceului Tehnologic „Petru Rareș” au un atu în obținerea succesului pe plan profesional.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: