Teatru radiofonic pentru copii la Biblioteca Județeană
De luni până vineri, la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, la orele 10.30 și 14.30 se organizează atelier de teatru radiofonic pentru copii. Alături de cadre didactice, grupuri de elevi de la școlile gimnaziale din municipiul Vaslui înregistrează replici, fragmente din schițe sau gânduri semnate de Ion Luca Caragiale.
Sub atenția directorului bibliotecii, Gelu Voicu Bichineț, de reușita acestui eveniment, se ocupă regizorul Mihai Lungeanu de la Teatrul Național Radiofonic București, alături de vasluianul Claudiu Bulete, care are în grijă partea tehnică și modul de utilizare a acesteia.
„Biblioteca Județeană își propune să readucă teatrul radiofonic lângă ascultători, să refacă legătura dintre arta teatrală și arta de a fi ascultător și să-i obișnuiască pe elevi cu jocurile imaginației, cu creativitatea și cu dorința de a afla, de a ști, de a descoperi și de a înțelege. Alături de cadrele didactice care-i pregătesc, copiii descoperă diferența dintre joc și joacă, dintre tăcere și liniște, dintre vorbire și interpretare, fiind îndemnați să-și folosească sensibilitatea, cultura și imaginația pentru a-și împlini personalitatea. Jocurile de cuvinte și idei din cadrul atelierelor îi vor ajuta să-și deslușească mai bine exprimarea și vor intra în viață mai bogați sufletește și mai bine pregătiți pentru rolurile sociale rezervate de viitor” a declarat regizorul Mihai Lungeanu.
Fiecare atelier de teatru radiofonic se încheie ascultând o piesă umoristică de teatru radiofonic, specifică de altfel Festivalului Internațional de Umor „Constantin Tănase”. (Roxana NĂSTASĂ)
Daca nu se pune accentul pe ei si nu se lucreaza cum trebuie generatiile vor fi pierdute asa cum sunt pierdute multe(bautura,droguri,absente la scoala,etc), dar sa nu se foloseasca violenta asa cum se mai practica inca prin anumite scoli.
au inaintat si copii astea in cultuyra pana la genunchiul broastei