Home » Invatamant » Zeci de profesori s-au retras din examenul de Definitivat

Zeci de profesori s-au retras din examenul de Definitivat

de Roxana NĂSTASĂ

64 de dascăli vasluieni s-au retras, ieri, din examenul de Definitvat în timpul probei scrise. Veniți la Liceul „Emil Racoviță” Vaslui pentru a susține proba scrisă din cadrul examenului de Definitivat, după ce au susținut inspecțiile la clasă, o bună parte din candidați s-au retras după nicio oră de examen. Pentru a nu lua note rușinoase, cei în cauză au hotărât că este mai bine să procedeze așa.

„Mi-am scris pe ciornă la fiecare subiect, dar am considerat la o oră după ce examenul a început, că e mai bine să mă retrag. Au fost subiecte foarte grele”, a spus una din candidatele retrase.
Alții, care nu s-au retras s-au plâns de dificultatea subiectelor, opinând că nici timpul nu a fost îndeajuns, având în vedere cât era de scris.

„Nu am avut timp. Mi-ar mai fi trebuit o oră la cât era de scris, dar asta e. Subiectele au fost ușoare la psihopedagogie și didactică, dar la partea științifică a fost extrem de greu. De asta s-au și retras mulți”, ne-a declarat o altă candidată. Profesorii au avut la dispoziție patru ore să rezolve subiectele.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, din 262 de profesori înscriși, doar 231 s-au prezentat la examen, din care 64 s-au retras. Cei mai mulți care s-au retras sunt la educație fizică și sport. Rezultatele vor fi afișate pe 14 iulie și vor promova cei care vor lua minim opt.

Cei care pică examenul vor putea fi angajați doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanți. Profesorii pot susține examenul de definitivat pe post doar în maximum trei sesiuni, desfășurate în cel mult cinci ani.

de Roxana NĂSTASĂ 64 de dascăli vasluieni s-au retras, ieri, din examenul de Definitvat în timpul probei scrise. Veniți la Liceul „Emil Racoviță” Vaslui pentru a susține proba scrisă din cadrul examenului de Definitivat, după ce au susținut inspecțiile la clasă, o bună parte din candidați s-au retras după nicio oră de examen. Pentru a nu lua note rușinoase, cei în cauză au hotărât că este mai bine să procedeze așa. „Mi-am scris pe ciornă la fiecare subiect, dar am considerat la o oră după ce examenul a început, că e mai bine să mă retrag. Au fost subiecte foarte…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: