AdministratieSocial

Mircia Vlasă, primarul comunei Pungești, nu mai candidează pentru un nou mandat!

de Marian MOCANU

Mircia Vlasă, primarul comunei Pungești, a anunțat că nu mai candidează pentru un nou mandat, și-l va sprijini pe actualul viceprimar, Vasile Voina, pentru a accede la conducerea primăriei: „Am luat această decizie doar spre binele comunității, pentru a evita pe viitor ca unii așa ziși activiști de mediu să se folosească de această comunitate pentru atingerea unor scopuri obscure, doar de ei știute”.

După ce a câștigat referendumul cerut de contestatarii săi și impus de justiție pentru schimbarea sa din funcție, Mircia Vlasă, primarul comunei Pungești, a anunțat că nu mai candidează pentru un nou mandat: „Am luat această decizie spre binele comunității. În cazul în care aș fi candidat și aș câștiga un nou mandat de primar în continuare aș fi fost contestat, chiar dacă fără motiv, de unii locuitori ațâțați de unii activiști de mediu. În aceste condiții, prefer să renunț la a mai candida și să-l sprijin pe cel care cunoaște cel mai bine problemele comunității, actualul viceprimar Vasile Voina. Cred că și din postura de consilier local, funcție pentru care mi-am depus candidatura pe listele PSD, pot ajuta în continuare la dezvoltarea comunei, fără a mai da naștere la unele animozități pe tema Chevron, care, cel puțin acum, nu-și mai au rostul”.

La mai bine de doi ani după ce compania americană Chevron, interesată de explorarea și posibila exploatare a gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice, a plecat din Pungești, o instanță brașoveană a dat curs unei cereri de organizare a unui referendum pentru demiterea primarului comunei pe motiv că acesta nu ar fi respectat dorința concetățenilor. A fost organizat pe 20 martie. Prezența la vot la referendum a fost de 34,23% din totalul pungeștenior cu drept de vot, din care 89,29% au votat pentru demiterea edilului în funcție. Chiar și așa, conform legii, referendumul a fost invalidat, pentru că nu a întrunit minimul de 50% din votanți.

„În toți acești ani, de când am fost mandatat de locuitori la conducerea comunei, am dorit să fac totul pentru această comunitate. Chiar și în cazul Chevron am considerat că este o oportunitate de dezvoltare, în special prin crearea de noi locuri de muncă și atragerea de noi venituri la bugetul local. Dacă prin faptul că nu voi candida pentru un nou mandat de primar, contestatarii mei vor considera că au câștigat o bătălie, așa să fie. Dacă însă noul primar va putea avea parte de liniște și-și va putea implementa proiectele pentru dezvoltarea comunei, voi considera că mi-am făcut până la capăt datoria față de comunitate”, ne-a declarat Vlasă.

Related Articles

One Comment

  1. Decizia de invalidare a referendumului este ILEGALA.
    Asa cum subliniaza Mihai Gotiu pe romaniacurata.ro, în cazul unor contradicții între prevederile legale, cele mai noi – în cazul de față cele ale Legii 341/2013, care au modificat Legea 3/2000 – sunt cele care se aplică, cele mai vechi fiind abrogate implicit. Pe bune, asta se învață în semestrul I, anul I la Drept, la cursul de Introducere în studiul dreptului. Și pentru a nu exista discuții privitoare la faptul că în cazul de față se aplică Legea 3/2000 (cu modificările din 2013) sau Legea 215/2001, art. 2, alin. (2) din Legea 3/2000 arată cât se poate de explicit:

    ”(2) În condiţiile prezentei legi se poate organiza şi desfăşura şi referendum local asupra unor probleme de interes deosebit pentru unităţile administrativ-teritoriale.”

Back to top button