JustitieSocial

Metoda „Accidentul” lovește la Bârlad

Tupeu și perseverență! Escrocii care folosesc metoda „Accidentul” pentru a se umple de bani sunt în continuare tot mai activi, în ciuda mediatizării acestei înșelătorii.

De Paște au căzut victime sau erau cât pe ce să fie escrocați foarte mulți bârlădeni. În a doua zi de Paște, de exemplu, o bârlădeancă a fost sunată de o persoana care s-a dat drept fiul său, care ar fi avut un accident de mașină și că are nevoie urgentă de bani pentru a scăpa basma curată. Femeia s-a speriat atât de tare încât nu a mai putut reacționa.

„Am fost sunată pe telefonul fix la ora 12 noaptea. Puteam să jur că este vocea fiului meu care mă anunța că a avut un accident în urma căruia și-a fracturat mandibula și nasul. Aș fi jurat că este fiul meu. Cuvântul «mandibulă» este unul frecvent folosit de el, fiind student la medicină. Știam că e acasă, dar nu puteam exclude faptul că ar fi putut ieși între timp cu mașina. Cu ultimele puteri am mers în camera lui și am văzut că era în pat. M-am mai liniștit dar toată noaptea n-am mai putut dormi”, ne-a declarat femeia.

Un astfel de telefon a primit și un reporter Est News în a treia zi de Paște la ora 3 dimineața: „M-am speriat când am auzit telefonul sunând la 2.45. Am crezut că s-a întâmplat ceva cu ai mei. La capătul firului, am auzit o voce stinsă a unui bărbat care se văieta că a suferit un accident. Semăna foarte bine cu vocea cumnatului meu, care conduce destul de des. L-am întrebat cum îl cheamă, dar nu mi-a răspuns ci a continuat să se vaite că-l doare tot corpul. I-am mai cerut să-mi spună cum mă numesc și n-a putut răspunde nici de data aceasta. Am fost convinsă atunci sută la sută că eram victima metodei «Accidentul».

În vreme ce tot mai mulți bârlădeni sunt indignați de ceea ce li se întâmplă, reprezentanții poliției spun că încearcă să meargă pe fir și că, uneori, chiar prind făptașii.

„Este bine ca cei care se află în această situație neplăcută să depună o plângere la Poliție pentru tentativă de înșelăciune sau pentru înșelăciune, dacă este cazul. Sunt și persoane care nu depun plângere pentru că, deși buimăciți în miez de noapte, nu au fost prinși în plasa escrocilor”, ne-a declarat comisar șef Marinel Gâlcă, adjunctul șefului Poliției Municipiului Bârlad.

Metoda «Accidentul» este din ce în ce mai folosită de escroci, mare parte dintre aceștia fiind persoane care execută o pedeapsă privativă de libertate în penitenciare. Polițiștii recomandă bârlădenilor să nu se alarmeze, să nu cedeze presiunilor și oricât ar fi de tulburați, să verifice pe loc veridicitatea veștilor primite prin telefon. (Mihaela NICULESCU)

Related Articles

Back to top button