altex
Politic

Deputatul PSD Toader Dima, candidat la Primăria Berezeni, acuzat de corupție electorală de către PNL, după ce ar fi oferit mită pui vii și mici

Deputatul PSD Toader Dima, candidat din partea formațiunii în cauză la Primăria Berzeni, este acuzat de corupție electorală de către conducerea PNL, după ce deputatul ar fi oferit mită pui vii, furaje și mici, în acest sens fiind depuse plângeri la Poliție și AEP.

Organizația Județeană Vaslui a PNL a depus, luni după-amiază, plângere penală la Poliție împotriva deputatului PSD Toader Dima, candidat la Primăria Berezeni din partea aceleași formațiuni, parlamentarul fiind acuzat de corupție electorală. Concret, deputatul social-democrat este acuzat că ar fi oferit mită electorală, cu ajutorul unor minori, puii vii de o zi, furaje și mici. Mai mult decât atât, Toader Dima ar fi folosit tot minori în campania electorală, susțin liberalii vasluieni, care ar fi făcut campanie cu tricouri roșii inscripționate cu sigla PSD și cu mențiunea „votați Toader Dima Primar”.

„Deja avem primele dovezi de încercare de fraudare a alegerilor de către PSD. Situația de la Berezeni este cu atât mai gravă cu cât este la îndemnul unui parlamentar, candidat la primărie, care la comiterea infracțiunii de dare de mită a folosit minori. Aceștia, cu tricouri roșii cu sigla PSD și înscrisul de a vota candidatul PSD la primărie, au distribuit pui de o zi, furaje și mici. Avem dovezi în aceste sens, respectiv fotografii și filmulețe, pe care le vom pune la dispoziția autorităților statului. Este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat și sperăm ca organele abilitate să probeze aceste elemente”, a declarat, luni, președintele Organizației Județene Vaslui a PSD, Dan Marian.

frauda electorala dima1De partea cealaltă, deputatul Toader Dima susține că acuzațiile în ceea ce privește mita electorală sunt nejustificate: „În primul rând, cei care au umblat cu acele tricouri roșii în piața din Berezeni nu sunt minori, ci tineri de 20-21 de ani. Unul dintre ei și-a cumpărat pui de la un depozit din târg, în aceste sens având și bon fiscal cu care se poate proba. La fel s-a întâmplat și cu micii. După ce tinerii și-au terminat programul de campanie electorală, au servit din banii lor câte un mic. Acum nu mai au voie nici să mănânce?”.

Parlamentarul vasluian susține că a folosit acele tricouri și șepci inscripționate întrucât nu ar fi înțeles foarte bine legea electorală. „Părerea mea este că legea nu-i foarte clară cu privire la materialele de propagandă electorală ce pot fi folosite. Aveam acele tricouri și șepci cumpărate înainte de modificarea legii electorale. Acum ce ați fi vrut să scriu pe spate? DNA? Vreți să mergem în campanie în salopete? Americanii își fac campanie cu tot felul de materiale electorale, iar noi nu avem voie să purtăm nici tricouri roșii”, a mai adăugat deputatul Toader Dima.

test

Conform legislației în vigoare, utilizarea de către competitorii electorali a unor materiale de propagandă electorală în campanie electorală care nu sunt prevăzute de Legea 334/2006 se sancționează cu amendă de la 10.000 la 25.000 lei și confiscarea contravalorii materialelor de propagandă electorală interzise. (Ionuț PREDA)

Related Articles

Back to top button