Două trofee și 12 premii au obținut bârlădenii la Concursul Național „Florile copilăriei”
Tradiția merge mai departe. Ce-a de a X-a ediție a concursului național de muzică ușoară „Florile copilăriei” s-a desfășurat sâmbătă, 28 mai, în sala mică a Casei de Cultură „George Tutoveanu” din Bârlad. Organizatoarea concursului, Asociația „Lira 2007”, condusă de profesorul Dumitru (Didi) Epure, a dorit să ducă mai departe tradiția acestui concurs chiar dacă spațiul în care s-a desfășurat a fost unul mai puțin potrivit pentru un astfel de eveniment. Restricțiile ISU au fost luate în calcul, concursul neputând să se desfășoare în sala mare a Casei de Cultură, ca în anii trecuți.
Calitatea vocală a concurenților a fost cea care a făcut diferența între competitori. Copiii bârlădeni au avut o evoluție destul de bună, obținând două trofee și alte 12 premii.
„Concursul «Florile copilăriei» a adunat, anul acesta, 120 de copii pe categorii diferite de vârstă. Ca la orice concurs au fost oferite nu doar premii ci și trofee. La categoria 5-7 ani, trofeul a fost câștigat de Sofia Onica (Iași), la categoria 8-9 ani – trofeul a revenit bârlădeanului Răzvan Popa, la categoria 9-10 ani – Crețu Denisa Elena din Iași a obținut trofeul, la categoria 11-12 ani distincția a fost câștigată de Elena Turtică din Bârlad, la categoria 14-15 ani trofeul a fost câștigat de Paula Ilie de Piatra Neamț, iar Elena Irimia a obținut trofeul la categoria 16-18 ani. Un lucru important de menționat este că din 120 de concurenți, 30 au fost din Bârlad. Alături de micii noștri interpreți au dorit să participe copii din județele Bacău, Neamț, Suceava, Călărași, Vaslui, Galați și Iași”, ne-a declarat Dumitru Epure.
Juriul concursului a fost format din compozitorii Gigi Dumitru și Claudiu Bulete, prof. Doina Niagu de la Școala de Muzică și Arte Plastice Bârlad, Dragoș Gheorghiu – profesor de canto și președintele juriului și talentatul compozitor vasluian Marcel Iorga.
„Fără exagerare, concursul «Florile copilăriei» este un concurs național de calitate. Particip în juriu încă de la prima ediție și am fost surprins mereu de numărul participanților, dar și de calitatea acestora. Cunosc mulți copii care la început obțineau mențiuni, pentru ca apoi să câștige premii importante și chiar trofeul concursului. O parte dintre prichindeii de acum nouă – zece ani, pe care i-am văzut evoluând, au fost admiși la Conservator. Asta spune ceva. Sper ca «Florile copilăriei» să aibă viață lungă”, ne-a declarat Marcel Iorga.
Toți copiii care au obținut premii la această ediție a concursului național „Florile copilăriei” au fost răsplătiți cu diplome, medalii și cupe oferite de Asociația „Lira 2007”. (Mihaela NICULESCU)