altex
AdministratieSanatate

Iarba din curtea spitalului bârlădean a fost cosită, în sfârșit!

Dacă se vrea, se poate! În curtea Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad a început cositul. După ani întregi, în care tăierea ierbii și igienizarea curții s-a făcut opțional, din an în Paști, și atunci doar câțiva metri pătrați în fața spitalului, a venit vremea ca cineva să constate că buruienile au invadat zona.

Corneliu Decuseară, noul manager al spitalului bârlădean, a considerat că este absolut necesară igienizarea spațiilor verzi din curtea instituției, așa că a început cositul cu singurul muncitor necalificat disponibil.

Cositul este cea mai ușoară problemă pe care o are de rezolvat spitalul la această oră. Am apelat la angajatul nostru pe moment și sper ca în zilele următoare să primim ajutor și de la Primărie. Am solicitat în scris acesteia punerea la dispoziție a câtorva asistați social, cu care să igienizăm cele patru hectare de curte aferente tuturor secțiilor spitalului, atât din Bârlad cât și din mediul rural (Puiești). Sper ca, în aproximativ o lună, să rezolvăm această problemă”, ne-a declarat proaspăt numitul manager de la Spitalul „Beldiman”.

Spitalul bârlădean are, la ora actuală, doar doi muncitori necalificați, care au în atribuții asigurarea curățeniei curții. Unul dintre aceștia se află în concediu medical prelungit, astfel că toată grija cade în seama celuilalt. În ultimii ani au renunțat la posturi trei muncitori necalificați, dar în locul lor nu a fost angajat decât unul singur. Din lipsă de personal, dar și de cooperare cu autoritățile locale, fosta conducere a spitalului bârlădean a scăpat lucrurile de sub control în așa fel încât curtea spitalului, cel puțin cea din spatele secției Neurologie, s-a transformat într-o adevărată pădurice. Bălăriile au crescut de doi metri, de șapte – opt ani, de când nimeni nu a mai dat cu coasa pe acolo.

Să sperăm că Primăria Bârlad va reuși să ajute conducerea spitalului în demersul pe care și l-a propus, dar va fi destul de greu întrucât numărul asistaților social care prestează muncă în folosul comunității este mic față de nevoile orașului. Pe de altă parte, imobilele spitalului și curțile aferente se află în proprietatea municipiului, iar Primăria trebuie să se implice alături de conducerea spitalului. (Mihaela NICULESCU)

test

Related Articles

Back to top button