Sanatate

Indignare maximă față de decizia conducerii spitalului bârlădean de a desființa cabinetul de fizioterapie

de Mihaela NICULESCU

După 38 de ani de funcționare continuă, activitatea cabinetului de fizioterapie de la Spitalul „Elena Beldiman” se pare că se apropie de final. Cei cinci angajați, dar și pacienții care au beneficiat de ședințele de fizioterapie și de masaj, sunt revoltați pentru că managerul se gândește să desființeze acest cabinet. Corneliu Decuseară, managerul spitalului bârlădean, a declarat reporterului Est News, că acest cabinet de recuperare fizică și balneară nu funcționează și nu a funcționat niciodată ca structură a instituției, prezentă în organigrama acesteia.

Se pare că, încă de la înființarea spitalului, managerii care s-au succedat la conducere au realizat importanța ședințelor de fizioterapie și masaj pentru recuperarea pacienților internați în diverse secții medicale și au propus înființarea acestui compartiment, care însă nu s-a regăsit și scriptic. Ulterior, au permis și pacienților din ambulatoriu să beneficieze de aceste ședințe, contra cost.

Din cele declarate de managerul Decuseară reiese că acest compartiment „nu există” și, ca atare, legea va trebui să fie pusă în aplicare. Cu alte cuvinte, cei patru fizioterapeuți și maseurul, care figurează ca angajați ai unor secții medicale, vor trebui să se întoarcă în acele secții unde se vor ocupa de pacienții internați.

Cei cinci angajați ai cabinetului de fizioterapie spun că este păcat să se desființeze acest compartiment care s-a dovedit a fi foarte eficient și util. Anul trecut, au fost efectuate peste 59.000 de ședințe de fizioterapie și masaj, iar sumele încasate de la pacienții din ambulatoriu au fost de peste 23.000 lei.

Medicul coordonator Oana Balbuzan, cea care a acordat consultații până acum două zile în acest cabinet, a fost transferată la cabinetul de kinetoterapie a secției Pediatrie, iar ceilalți angajați rămân deocamdată pe poziții câteva zile, pentru a putea onora ședințele deja plătite de pacienți. Fizioterapeuții doresc să aibă o discuție cu primarul Dumitru Boroș, pe care speră să îl lămurească în privința importanței cabinetului, care la această oră se lovește doar de lipsa unui spațiu de câțiva metri pătrați.

Alături de cei cinci fizioterapeuți, cabinetul are și un maseur, un tânăr nevăzător. Va fi foarte greu pentru acesta să se mute într-o secție medicală, al cărei traseu nu îl cunoaște, și cu siguranța că va avea nevoie de o altă persoană care să îl conducă de fiecare dată la patul bolnavului, să îl ferească de stative și alte dispozitive medicale de care s-ar putea împiedica, și care, în cele din urmă, ar trebui să îi și citească foaia de internare pentru a ști ce diagnostic are pacientul și cum trebuie să efectueze masajul.

Să vedem ce vom putea face. Poate reușim să salvăm cabinetul. Vom vedea în următoarea perioadă dacă se va găsi o soluție pentru identificarea unui spațiu”, a mai adăugat managerul Spitalului „Elena Beldiman”.

Related Articles

Back to top button