Home » Politic » Comunitățile românești din afara țării, prioritate de politică externă pentru Dan Barna

Comunitățile românești din afara țării, prioritate de politică externă pentru Dan Barna

Județul Vaslui este printre cele mai afectate de emigrare. Mii de oameni aleg să părăsească județul Vaslui, în căutarea unui trai mai bun. O parte revin, muncind sezonier – alții aleg să rămână în străinătate pentru a încerca să își construiască un viitor acolo, fără gânduri de reîntoarcere.

Satele, și chiar și orașele, județului Vaslui rămân, rând pe rând, fără oameni. Pe străzile care odinioară se jucau copii și se plimbau familii întregi, se mai așterne doar praful.

5 milioane de români au plecat din țară în ultimii 30 de ani, iar ritmul nu pare să încetinească.

Lipsa locurilor de muncă, a oportunităților, dar și speranța unui viitor mai bun îi face pe români să își câștige traiul în alte state, în special state ale Uniunii Europene. Conform estimărilor INS, aproximativ 260.000 de români au ales să părăsească România. În urma celor plecați rămân copii, părinți și prieteni pe care îi mai văd din ce în ce mai rar.

Unul dintre obiectivele lui Dan Barna va fi să oprească exodul continuu al românilor. El va lupta ca românii să aibă motive suficiente pentru a-și căuta fericirea în România.

Dar în același timp, românii care au plecat trebuie să știe că statul român nu i-a uitat și le este alături atunci când au nevoie. De aceea, ca președinte, Dan Barna își va asuma rolul de reprezentare a comunităților românești în relația cu autoritățile statului.

Lupta principală a lui Dan Barna va fi pentru dreptul românilor de a fi Fericiți în România. Ce înseamnă acest lucru?

Înseamnă o luptă continuă pentru ca românii să beneficieze de condițiile care să îi convingă să rămână în România și pe cei care au plecat, să se întoarcă. Spitale mai bune, școli mai bune, drumuri mai bune – toate acestea au o contribuție majoră pentru cei care aleg să rămână în România.

Însă lupta cea mai mare va fi cu mentalitățile cu care ne-au obișnuit politicienii vechi. Dan Barna va lupta pentru un stat care îi respectă pe români, nu un stat care îi alungă din locul lor natal.

Pe 10 noiembrie, votăm Dan Barna, un președinte care va lupta pentru românii de pretutindeni.

 Material de propaganda electorală.

About Mihai Vasile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*