Home » Social » Flautistul Liviu Lucian Albu va concerta la Bârlad, sub egida Fundației „Remember Enescu”

Flautistul Liviu Lucian Albu va concerta la Bârlad, sub egida Fundației „Remember Enescu”

Talentatul flautist bârlădean Liviu Lucian Albu se întoarce acasă, pe 24 noiembrie, pentru a susține un program artistic în cadrul unei colaborări cu Fundația „Remember Enescu”, la Pavilionul „Marcel Guguianu”.

Proaspăt elev al Colegiului Național de Muzică „George Enescu” din București, Lucian va reveni la Bârlad, unde își va încânta auditorul cu talentul său interpretativ la flaut și, posibil, cu un flaut nou. Cu toate că a fost premiat de Consiliul Local Bârlad și urmează să fie recompensat și de Consiliul Județean, sumele primite de tânărul flautist au fost mai degrabă simbolice. Familia lui Lucian a făcut deja un împrumut pentru a-i cumpăra un flaut nou, cu care să studieze și să concerteze în cei patru ani de liceu.

„Am făcut deja comandă în Germania pentru un flaut nou, în valoare de 15.000 de lei, mult mai bun decât cel pe care l-am folosit până acum. Cu vechiul flaut am cântat aproape cinci ani, iar primul meu flaut a fost un „C. Giant”, placat cu argint, pe care l-am ținut doar trei ani pentru că era un model de începători, iar eu depășisem acel stagiu. Sper ca până pe 24 noiembrie, când voi susține un recital în orașul meu natal, să primesc noul flaut. Este un instrument din argint masiv, iar capul este confecționat dintr-un amestec de argint și aur.”, ne-a mărturisit Liviu Lucian Albu.

Talentatul muzician, produs al Școlii de Arte „N. N. Tonitza” din Bârlad, este plăcut surprins de liceul la care a fost admis, chiar dacă programul zilnic este unul foarte încărcat. Lucian este încântat de faptul că repetă cu orchestra liceului la Ateneu, unde va concerta în luna decembrie și, de asemenea, așteaptă cu nerăbdare ca în vară să înceapă masterclass-ul alături de Camerata Regală.

„Este destul de solicitant programul la Colegiul unde studiez de scurtă vreme, dar mă așteptam la un asemenea orar. Plec dimineața la 8 la studiu, încep orele la 12, iar dacă repet cu orchestra la Ateneu, ajung acasă pe la ora 7 – 8 seara. Îmi place ce fac și sper să am posibilitatea de a participa la cât mai multe concerte în perioada liceului. M-am întâlnit și cu concertmaestrul Cameratei Regale, ne-am salutat, ne știam de la Bârlad, unde Camerata Regală a concertat în septembrie, pe scena Teatrului <<Victor Ion Popa>>. Am înțeles că în vară este programat masterclass-ul care îmi va permite să cânt și să capăt experiență alături de instrumentiștii Cameratei Regale. Până atunci mai este timp. Deocamdată, mă concentrez pe orele de curs, pe cele de studiu și vă mărturisesc că am emoții pentru concertul de la Bârlad, pe care-l dedic tuturor concitadinilor mei și în special profesoarei mele de flaut, doamna Camelia Andrei”, a mai adăugat Liviu Lucian Albu. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*