Home » Business » Lucrări de reparații pe drumurile naționale care tranzitează județul Vaslui

Lucrări de reparații pe drumurile naționale care tranzitează județul Vaslui

În data de 21 aprilie 2021 au început lucrările în vederea turnării unui covor asfaltic pe DN 11A, sector care face legătura cu Adjudul (DN2). Tronsonul de drum are 26 de kilometri și se preconizează ca în maxim 25 de zile proiectul de modernizare să fie terminat. Lucrările de modernizare a drumurilor naționale continuă cu varianta ocolitoare a municipiului Bârlad.

Gicu Maftei, șef Secția Drumuri Naționale Bârlad – Județul Vaslui, a spus că au început reparațiile și la sectorul de drum național care este în interiorul municipiului Bârlad, în acest sens fiind contractate servicii de reparații și turnare mixtură asfaltică.

„Mai avem programate o serie de lucrări pe drumurile naționbale. Vedem cum vom acționa în limita bugetului pe care îl avem alocat. O să tragem tare, să rezolvăm toate sectoarele pe care le avem cu probleme în județul Vaslui”, a precizat Gicu Maftei.

În ceea ce privește drumurile județene, pentru anul 2021 Consiliul Județean Vaslui a decis ca TVA pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale să fie repartizată în mod egal tuturor UAT-urilor (câte 10 mii lei). Excepție face UAT județul Vaslui, căre a primit 10.279 mii lei, ținându-se cont de cei peste 900 km de drumuri județene care trebuie întreținuți, reparați și deszăpeziți.

Chiar dacă are un număr mare de drumuri în modernizare prin PNDL, fonduri locale sau proiecte europene, infrastructura rutieră este extrem de proastă. Situația drumurilor județene este următoarea: 345,9 kilometri cu beton asfaltic, 20,4 kilometri cu beton de ciment, 109,7 kilometri cu îmbrăcăminte asfaltică ușoară, 342 kilometri de drumuri pietruite și 121,9 kilometri de drumuri județene din pământ.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut