Home » Local » Bilanțul pârjolului de la Bârlad: 7 case distruse, 18 persoane evacuate și pagube de sute de mii de lei! (Foto+Video)

Bilanțul pârjolului de la Bârlad: 7 case distruse, 18 persoane evacuate și pagube de sute de mii de lei! (Foto+Video)

După aproape cinci ore de luptă cu flăcările, pompierii vasluieni (ajutați de colegi de la unități din județele Galați și Bacău) au reușit să lichideze unul dintre cele mai puternice incendii care au fost înregistrate după `89 în municipiul Bârlad.

”În sprijinul colegilor a intervenit și SPSU (Serviciul Privat pentru Situații de Urgență, n.r.) din cadrul SC Rulmenți SA Bârlad, precum și alte două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor Bacău și Galați. Serviciul de Ambulanță al Județului Vaslui a intervenit cu o autospecială tip B. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul a șase locuințe și mai multe anexe gospodărești, existând pericolul de propagare la alte case și anexe. Trei persoane au suferit atacuri de panică și au necesitat îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la o unitate medicală. 18 persoane au fost evacuate, zece dintre acestea urmând a fi relocate în căminul internat al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din localitate. Dintre cele zece persoane care vor fi cazate în căminul internat, o persoană de sex feminin se afla imobilizată într-un cărucior cu rotile, aceasta fiind transportată de echipajul ambulanței SMURD. După aproximativ cinci ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Podul Înalt” al Județului Vaslui.

Pe lângă cele 18 persoane evacuate, bilanțul final al puternicului incendiu mai include:  șapte locuințe distruse (între care și un duplex) și tot atâtea anexe gospodărești; circa 600 de metri pătrați de acoperiș (din tablă, pe astereală din lemn) mistuiți de flăcări și încă 400 de metri pătrați de planșeu distruși. Nu s-a făcut încă o evaluare exactă a pagubelor, însă acestea se ridică la câteva sute de mii de lei. Intervenția pompierilor a fost puternic îngreunată din cauză că în zonă proprietățile sunt de dimensiuni relativ mici, iar casele au fost construite (cu tot cu anexele gospodărești aferente) foarte apropiate una de cealaltă. Astfel că flăcările s-au extins cu rapiditate de la o clădire la cealaltă, punând o presiune constantă pe intervenția echipajelor de pompieri.

La fața locului au fost prezenți și primarul Bârladului – Dumitru Boroș -, precum și prefectul județului Vaslui – Marcel Lăudatu -, secondat de subprefectul Daniel Onofrei. Acțiunea echipajelor de intervenție a fost condusă de colonelul Niculae Tătaru, șeful ISU „Podul Înalt” Vaslui. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

Știrea inițială aici: https://estnews.ro/2021/05/09/parjol-la-barlad-sase-case-cuprinse-de-flacari-au-fost-chemate-ajutoare-din-galati-si-bacau-fotovideo/

About Razvan Calin