Home » Local » O tigaie încinsă i-a pus pe jar pe pompieri și locatarii unui bloc din Bârlad!

O tigaie încinsă i-a pus pe jar pe pompieri și locatarii unui bloc din Bârlad!

Pentru locatarii unui bloc din Bârlad – A5, situat pe strada Vărăriei – ziua de duminică (9 mai) a început cu o panică zdravănă: un fum gros a inundat casa scării și a început să intre și în apartamente, spre groaza bieților oameni care au crezut că un incendiu a cuprins imobilul. Alarma a fost dată în jurul orei 6, când oamenii au sunat speriați la 112, cerând ajutor.

În scurt timp, Detașamentul de pompieri Bârlad a trimis la fața locului nu mai puțin de patru echipaje  – două autospeciale de stingere cu apă, o autospecială cu platformă de lucru la înălțime și o ambulanță SMURD tip B2.

”A fost semnalat faptul că o casă a scării este inundată cu fum. La sosirea echipajelor de intervenție, casa scării era inundată cu fum, iar două persoane se autoevacuaseră. Pompierii militari au evacuat alte patru persoane. Din fericire, nici una dintre persoanele evacuate nu au necesitat îngrijiri medicale”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Podul Înalt” Vaslui.

În scurt timp, pompierii au descoperit și sursa inundării cu fum a clădirii: o pârdalnică de tigaie uitată pe foc de unul dintre locatari. După evacuarea fumului de  pe casa scării, pompierii au permis persoanelor evacuate să se întoarcă în locuințe, toată lumea fiind mulțumită că nu a fost vorba despre ceva grav.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: