Home » Local » Solidaritate! Autoritățile locale, Garnizoana Bârlad, Episcopia Hușilor și ”Biker Boyz” sar în ajutorul sinistraților!

Solidaritate! Autoritățile locale, Garnizoana Bârlad, Episcopia Hușilor și ”Biker Boyz” sar în ajutorul sinistraților!

Nu s-a scurs nici o zi de la incendiul ce a devastat șapte case din cartierul bârlădean Deal I (strada Crângului) și reacția autorităților locale și a comunității în general nu a întârziat să apară. Edilii orașului, Garnizoana Bârlad, Epsicopia Hușilor, Clubul ”Biker Boyz” se numără printre cei care au sărit imediat în ajutorul bârlădenilor afectați de pârjolul de duminica trecută.
”Biker Boyz” Bârlad – colectă publică și licitație ad-hoc pe Facebook!
Asociația ”Îngeri pe două roți” a Clubului ”Biker Boyz” au declanșat o colectă publică pentru achiziționarea de materiale de construcții, atât de necesare pentru reconstrucția caselor distruse de flăcări: ”Un incendiu devastator a lăsat pe strada 18 persoane doar cu hainele de pe ei! Au ars 7 locuințe din Bârlad! Suntem alături de familiile afectate dar situația fiind atât de gravă facem apel și la voi prietenii noștri! Haideți să punem umărul cu toții pentru ai ajuta să treaca mai ușor peste acest necaz! În principiu este nevoie de materiale de constructii dar orice ajutor este binevenit. Vă mulțumim”.
Cei de la ”Biker Boyz” Bârlad au organizat ad-hoc o licitație pe contul lor de Facebook, unde au oferit spre vânzare o cască de motociclist (oferită de unul dintre membri, Alex Lex) și care a și fost adjudecată contra sumei de 800 de lei de o persoană ce a vrut să rămână anonimă. Banii vor fi donați familiilor afectate de incendiu. De altfel, toți cei care doresc să ofere donații în bani pot face depuneri în conturile bancare făcute publice de ”Biker Boyz” Bârlad pe contul lor de Facebook.
Episcopia Hușilor și Protopopiatul Bârlad, alături de sinistrați!
Episcopia Hușilor și Protopopiatul Bârlad au sărit, la rândul lor, în ajutorul bârlădenilor greu încercați.
”În sprijinul lor, Preasfințitul Părinte Ignatie a inițiat o colectă în bani și alimente, la nivelul Parohiilor din Protopopiatul Bârlad. Toți cei care pot și vor să redea speranța acestor oameni și să îi ajute să revină la o stare firească de viață sunt îndemnați să se adreseze preoților din parohiile de care aparțin, pentru ca ajutorul lor să fie îndreptat spre cei în nevoi. Împreună putem să alungăm deznădejdea din sufletul acestor oameni greu încercați!”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Episcopiei Hușilor.
De altfel, luni, 10 mai, mai mulți preoți din cadrul Protopopiatului Bârlad au oferit alimente și apă tuturor celor afectați de incendiul devastator de duminică.
Ajutor și din partea municipalității și Garnizoanei Bârlad!
Tot luni, la primele ore ale dimineții, în urma unei dispoziții a primarului de Bârlad – av. Dumitru Boroș -a fost constituită o echipă care să intervină, în limita competențelor, la ajutorarea famiilor afectate de incendiu.
Primele măsuri luate au fost delegarea coordonării acțiunii către Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bârlad; efectuarea, în regim de urgență, a unor anchete sociale la gospodăriile afectate de către personalul Direcției de Asistență Socială Bârlad; întocmirea documentației privind măsurile ulterioare de către Serviciul Juridic și întocmirea unei evidențe cu documentele personale distruse de incendiu, de către Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanei.
În sprijinul familiilor afectate au fost dislocați 20 de angajați de la mai multe servicii ale Primăriei Bârlad, în special de la Serviciul de Gospodărie, precum și alte persoane și utilaje ale SC Reiser SA, SC CUP SA și SC Aquavas SA – Sucursala Bârlad. Totoată, au fost cooptați și voluntarii Bibliotecii Municipale „Stroe S. Belloescu”.
Ulterior, pe parcursul zilei, ca urmare a colaborării foarte bune cu Garnizoana Bârlad, în urma unei adrese a Primăriei Bârlad, operațiunile de ajutorare au primit sprijinul a 20 de militari.
„Din păcate, în urma acestui devastator incendiu locuințele afectate au fost distruse considerabil. Am luat toate măsurile de urgență pentru a veni în sprijinul tuturor familiilor afectate. Momentan, acțiunea este încă în desfășurare, dar ne bucurăm de concursul multor instituții și sperăm ca în cel mai scurt timp să reușim să degajăm zona și să începem evaluarea daunelor pentru a putea ajuta cu expertizarea necesară, acolo unde se mai poate, refacerii imobilelor. Așa după cum am mai anunțat, 28 de persoane au fost ajutate direct, însă doar pentru 7 s-a impus măsura relocării pe timp de noapte. Li s-au asigurat condiții de cazare și masă la internatul unui liceu local iar acțiunile pe care le vom întreprinde pe viitor, în colaborare cu celalalte forțe și instituții locale, vor fi comunicate în timp util. Imaginile pe care le-am văzut la fața locului sunt greu de explicat în cuvinte și de aceea se impune tot concursul nostru pentru a ajuta familiile afectate. Se analizează în continuare situația cazării pentru o perioadă de timp mai mare, dacă acest lucru se impune”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

About Razvan Calin