Home » Administratie » O nouă licitație pentru căminul de bătrâni de la Fălciu. Proiectul va fi finalizat până în anul 2022

O nouă licitație pentru căminul de bătrâni de la Fălciu. Proiectul va fi finalizat până în anul 2022

Comuna Fălciu derulează un proiect social finanțat din bani europeni, care are un grup țintă format din 250 de bătrâni din localitate. Contractul de finanțare al proiectului a fost semnat, iar valoarea totală a investiției prin POR 2014-2020 este de 3.161.592 lei, din care finanțare nerambursabilă de 3.096.779 lei.

Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu, a precizat că proiectul urmărește facilitarea accesului populației la servicii sociale de calitate, prin creșterea capacității de acoperire cu servicii sociale, destinate persoanelor vârstnice. La această dată, proiectul este în procedurile legale și este în așteptare avizul de la ISU.

„Noi am avut avizul ISU o dată și am scos proiectul la licitație, însă câștigătorul nu s-a apucat de treabă și am reziliat contractul. Ulterior, am depus iar proiectul la ADR Nord-Est, pentru că au fost solicitate unele modificări. Acum proiectanții lucrează la respectivele schimbări, după care trebuie să obținem din nou avizul ISU pentru acele modificări. În final, vom scoate la licitație din nou proiectul. Implementarea acestuia a fost prelungită până în anul 2022, deci avem timp să finalizăm toate investițiile prevăzute”, a spus Neculai Moraru.

La fel ca și în alte zone ale județului Vaslui și în comuna Fălciu populația este îmbătrânită, iar multe persoane nu mai au aparținători care să le poarte de grijă.

„Proiectul va cuprinde o componentă de îngrijire la domiciliu, adică o masă caldă, menajul zilnic, spălat lenjerie, curățenie și altele. În cadrul proiectului vom construi și un cămin de bătrâni în care se vor acorda diverse tratamente de fizioterapie și kinetoterapie. Bătrânii vor avea unde veni la o discuție și vor putea socializa între ei. Prin acest proiect asigurăm 23 locuri de muncă, pentru îngrijitori, medici și infirmieri”, a mai spus Neculai Moraru.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: